ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021" - ΒΙΝΤΕΟ

0Από την τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2021:
 

-Για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 υποβάλαμε ολοκληρωμένη πρόταση ως παράταξη με 31 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.280.000 € για το 2020 και περιελαμβάνοντο όλες οι κοινότητες του Δήμου.

-Δεν τη δεχθήκατε.

-Εμείς παρά το γεγονός αυτό ψηφίσαμε στο τέλος την δική σας πρόταση, παρότι δηλώσαμε πως πρόκειται για ένα φτωχό και άδικο τεχνικό πρόγραμμα όσον αφορά τα νέα έργα. Και το κάναμε ελπίζοντας το ποσοστό απορρόφησης να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της τελευταίας εξαετίας.

-Δυστυχώς όμως μόνον 8 έργα δημοπρατήσατε και ακόμα χειρότερα μόνον ένα (1) , την Οδοποιία Κορινθίων προϋπολογισμού 1.706.000 € , συμβασιοποιήσατε, χωρίς να αρχίσει η εκτέλεση κανενός νέου έργου.

Έτσι φθάσαμε το Ταμείο του Δήμου από 28.370.000 € που σας παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να το φθάσετε σε 31.170.000 στις 30/6/20 και πιθανόν 32.000.000 € στις 31/12/20. Δε νομίζω να είσθε ευτυχής με αυτή την εξέλιξη.

-Αυτά για το 2020.

-Πάμε τώρα στο 2021.

-Εμείς πιστοί στο καθήκον μας, σας υποβάλαμε νέα ολοκληρωμένη πρόταση 29 νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού για το 2021 3.180.000 €, που αφορά όλες τις κοινότητες, πλέον φυσικά όλων των συνεχιζομένων έργων.

-Από αυτά μόνο 3 έργα έχουν συμπεριληφθεί και αυτά συγκεκαλυμένα (Περιγιάλι, Κόρφος, Κατακάλι) αν συμπεριληφθούν σε ευρύτερες αναπλάσεις.

-Το πρόγραμμα του 2021 έχει 34 έργα προϋπολογισμού 9.360.559 € έναντι 4.721.232 € (25 νέα έργα) το 2020.

20.672.000 € το σύνολο του 2020

22.690.262 € το σύνολο του 2021

Ουσιαστικά όμως το 2021 περιλαμβάνονται σχεδόν το σύνολο του 2020 που ούτε καμ δημοπρατήθηκαν.

-Θεωρούμε αδιανόητο έναν προϋπολογισμό του Δήμου ύψους 86.000.000 € να έχει έργα μόνον 23.000.000 €.

Κάθε πέρσι και καλύτερα.

Δεν υλοποιείται το τεχνικό πρόγραμμα και τα ταμειακά διαθέσιμα αυξάνονται.

Σκεφθείτε το 2014 το Ταμείο ήταν 10.114.000 € (με το τεχνικό πρόγραμμα 17.712.000 €) και σήμερα πλησιάζουμε , αν δεν τα έχουμε ξεπεράσει τα 32.000.000 €, χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ, Φιλόδημου, Πράσινου Ταμείου, ΠΔΕ, Αντώνη Τρίτση κλπ

Κάτι δεν γίνεται σωστά.

Ψάξτε το.

-Επιπλέον να σημειώσουμε ότι στις μισές κοινότητες δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα απολύτως έργο, πράγμα άδικο (Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα, Σολομός, Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Κόρφος, Αθίκια, Κλένια, Κουταλάς, Σπαθοβούνι, Αλαμάνο, όπως επίσης στον Συνοικισμό, την Ποσειδωνία, την Αγία Άννα).

-Τώρα ως προς τα επιμέρους έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1)ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δεν κάνατε τίποτα 1,5 χρόνο γιατί δεν είχατε στρατηγική (μας μιλήσατε για στέγαση της δομής κοινότητας, για το Πανεπιστήμιο, για τις Υπηρεσίες του Δήμου) και τώρα μας λέτε για γκρέμισμα, χωρίς μάλιστα να λέτε τι θα γίνει μετά. Αόριστα πράγματα, χωρίς στρατηγική.

Μιλάτε για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 2021 και έργο από το 2022.

Θέλετε να πάτε σε εκλογές με ομηρία.Δεν θα σας βγει σε καλό. Το τραίνο το έχετε χάσει για την αγορά.

2)Ανάπλαση ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ.

Τι θα γίνει με το υπόλοιπο έργο;

Είπατε θα το επαναδημοπρατήσετε.

Με ποια μελέτη; Την ίδια;

Θα προσθέσετε; Θα αφαιρέσετε;

3) ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κανένα απολύτως έργο δεν έχει προβλεφθεί ούτε στα Καλάμια, ούτε στου Κανταρέ, Ποσειδωνία, Λουτρά, Αλμυρή, Λέχαιο, Περιγιάλι, Κάτω Άσσος. Και μας μιλάτε ότι είναι προτεραιότητά σας η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου.

4)ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κανένα έργο πολιτισμού, ούτε το Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών κειμηλίων, ούτε Πολιτιστικά Κέντρα στις Κοινότητες (Άσσος, Γαλατάκι, Λέχαιο, κλπ)

5)ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κανένα έργο. Πού είναι το νέο κλειστό γυμναστήριο;

Πού είναι ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κόρινθο που τόσο ανάγκη το έχει;

6)ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Δεν βλέπουμε πουθενά

7)ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεν βλέπουμε πουθενά. Δεν μπορούν να γίνουν μεγάλα έργα χωρίς μελέτες από αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Το φωνάζω διαχρονικά και δεν εισακούομαι.

8)ΕΛΑΙΟΤΕΜΑΧΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Κληροδότημα Σακελλαρίου. Κόψατε τις ελιές, παρανόμως κατά την άποψή μας, και είπατε ότι θα φτιάξετε αθλητικό γήπεδο. Δεν είδα ανάλογο κονδύλι στο Περιγιάλι.

9)ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ 760.000 €

Ο διαγωνισμός έγινε 31/7/18. Έκπτωτος ο πρώτος ανάδοχος. Σύμβαση με το δεύτερο ανάδοχο υπογράψατε 30/6/20 και 7 μήνες μετά ακόμα ν’ αρχίσει το έργο.

10)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3.000.000 € από ΕΣΠΑ

Δώσατε το έργο στο δεύτερο μειοδότη με ζημιά 248.000 € Υπογράψατε σύμβαση 7/5/20. Ακόμα δεν έχει αρχίσει το έργο με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

11)ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Το έργο έχει ουσιαστικά και τυπικά τελειώσει.

Υπάρχει αδυναμία όμως να λειτουργήσει, επειδή διαπιστώθηκαν ελλείψεις από τους γονείς, τους νηπιαγωγούς και τη Τεχνική Υπηρεσία.Δε γνωρίζω ποιος και γιατί φταίει.

Αυτό που έχω να πω είναι μην διανοηθείτε να μπουν νήπια χωρίς διασφάλιση με όλους τους όρους νομιμότητας και αδειοδοτήσεις (ρεύμα κανονικό και όχι εργοταξιακό, έγκριση Πυροσβεστικής για τα πυροσβεστικά μέσα κλπ).

12)ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Δεν βλέπω κονδύλι για τη μελέτη.

Εμείς σας δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της συνεργασίας με ιδιώτη, αλλά με δύο απαραίτητους όρους:

Α)Ο διαγωνισμός να γίνει με τα οικονομικά στοιχεία της Υπηρεσίας, που προκύπτουν από τους απολογισμούς του Δήμου και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και όχι με εκτιμούμενα στοιχεία της μελετητικής εταιρείας, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με την Υπηρεσία μας.Έχουμε εμπιστοσύνη στην Υπηρεσία μας.

Β)Ο ανάδοχος που θα προκύψει να πληρώνεται με το ανάλογο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας και όχι υποχρεωτικά με το μέγιστο 68% που αναφέρεται στην μελέτη. Αν έχουμε μείωση 40% ή 50% θα πληρωθεί με το ποσοστό αυτό.

Μετά από όσα σας προανέφερα είναι φανερό πλέον ότι η ψήφος μας θα είναι αρνητική στην πρότασή σας.

Επιφυλασσόμαστε να ψηφίζουμε θετικά ένα-ένα τα έργα που θα έρχονται στην Οικονομική Επιτροπή για δημοπράτηση, εφόσον βέβαια πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και όροι (άδειες κλπ), όπως έχουμε πράξει μέχρι σήμερα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 
14/01/2021
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 15, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator