Δημοτική αρχή Σταματόπουλου: Ύμνος εις την …Αδιαφορίαν

0



Βρισκόμαστε στην κορύφωση της υγειονομικής πανδημίας, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 40 μέρες κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προφυλαχτούμε από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΣ, ένας άλλος, πολύ σοβαρός κίνδυνος, παραφυλάει μέσα στα σπίτια μας και απειλεί την δημόσια υγεία σε περιοχές του δήμου Σικυωνίων.

Πριν από λίγες ημέρες, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους -και συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου- υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκαναν δειγματοληψίες από σημεία του δημοτικού δικτύου ύδρευσης. Οι δειγματοληψίες νερού της Κοινότητας Άνω Διμηνιού, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα των αναλύσεων, έδειξαν ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής και χημικής άποψης, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ΟΛΙΚΑ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΤΡΩΔΗ!

Οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός πως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ και ο δήμαρχος, αλλά και πρόεδρος της Επιχείρησης Σπύρος Σταματόπουλος, γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία, δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια να ενημερώσουν τους δημότες στο Άνω Διμηνιό για να προφυλαχθούν. Ομοίως και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Σπυρόπουλος, δεν έκανε καμία ενέργεια προς την ίδια κατεύθυνση.

Αλλά ακόμα κι αν ξεπεράσουμε το πρόβλημα της μη ενημέρωσης αναρωτιόμαστε: Τι έκαναν στην ΔΕΥΑΣ στο διάστημα από την πρώτη δειγματοληψία, στις 23 Νοεμβρίου, μέχρι την δεύτερη, στις 4 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ανιχνευθεί η πηγή μόλυνσης και επιβάρυνσης του νερού; Τι έκαναν, έστω, μετά τα δεύτερα αποτελέσματα; Έψαξαν; Βρήκαν; Διόρθωσαν; Ενημέρωσαν;

Η απάντηση είναι προφανής και φανερώνεται στα μάτια μας από τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας. Δεν έκαναν τίποτα. Αδιαφόρησαν. Αδιαφόρησαν να διορθώσουν το πρόβλημα, αδιαφόρησαν να σας ενημερώσουν γι αυτό.

Η δημοτική αρχή κομπάζει διαρκώς πως είναι αδιάφθορη. Δεν ξέρουμε αν είναι αδιάφθορη, αλλά ξέρουμε πια πολύ καλά πως καθημερινά αποδεικνύεται αδιάφορη.

Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 19, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημοτική αρχή Σταματόπουλου: Ύμνος εις την …Αδιαφορίαν "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator