Ζαχαρόπουλος για το νερό του (Άνω) Διμηνιού

0-Κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, με την από 10-11-2020 αναφορά-αίτησή τους, προς την Διεύθυνση Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, κατήγγειλαν τα σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του πόσιμου νερού και ζήτησαν την ενέργεια δειγματοληψιών προς διαπίστωση αν το νερό που καταναλώνουν είναι κατάλληλο για πόση.

-Η αρμόδια Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και υπάλληλοι της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις 23-11-2010 και 4-12-2020 από σημεία του δικτύου ύδρευση της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας.

-Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

-Λόγω των πολύ σοβαρών αυτών προβλημάτων, που έχουν σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, ζητάω άμεση ενημέρωση σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑ και ο Δήμος Σικυωνίων, για ενημέρωση των δημοτών της Κοινότητας του Διμηνιού και συνολικά του Δήμου Σικυωνίων, για το νερό που καταναλώνουν, καθώς και για αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων, για να πίνουν οι Δημότες καθαρό και πόσιμο νερό.

-Eίναι πλέον επιβεβλημένο, για την φερεγγυότητα των ενεργειών της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ως προς τη λήψη και εξέταση των δειγμάτων του πόσιμου νερού, από τα δίκτυα ύδρευσης σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων, να ελέγχονται από Υπηρεσίες του Κράτους και όχι από ιδιωτικά χημεία, καθώς επίσης κατά τη λήψη των δειγμάτων, να συμμετέχουν, πέραν των Υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και εκπρόσωποι των πολιτών Δημοτικοί Σύμβουλοι και όχι μόνο. [Το είχα ζητήσει προφορικά και παλαιότερα χωρίς ανταπόκριση].

Νίκος Ζαχαρόπουλος
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 19, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ζαχαρόπουλος για το νερό του (Άνω) Διμηνιού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator