Επιστολή διαμαρτυρίας των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου στις δηλώσεις του κ. Μουρίκη

0Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Με έκπληξη διαβάσαμε στον περιφερειακό Τύπο αναφορές σε δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της «Πελοπόννησος ΑΕ», κ. Σωτήρη Μουρίκη, που βάλουν ευθέως εναντίον του επιμελητηριακού θεσμού.

Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κ. Μουρίκη να διερωτάται ρητορικά: «πέστε μου ένα Επιμελητήριο της Ελλάδας που έχει βοηθήσει τους επιχειρηματίες» [...] «καθρεφτάκια μοιράζουν στους “ιθαγενείς”» [...] «τα προγράμματα είναι της Περιφέρειας» και πολλά άλλα που προσβάλουν τον επιμελητηριακό θεσμό και τη συνεργασία μας. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Μουρίκης διεκδίκησε την Προεδρεία στο Επιμελητήριο Κορινθίας για να «μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς»; Ίσως ο κ. Μουρίκης να έπρεπε πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις και εκτεθεί ανεπανόρθωτα στην επιμελητηριακή κοινότητα να πληροφορηθεί – και να του εξηγήσουμε εάν δεν το ξέρει – ότι τα Επιμελητήρια είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και λειτουργούν με βάση την Επιμελητηριακή Νομοθεσία. Έχουν εδραιώσει δε μια διαρκή συνεργασία με την πολιτεία, καθότι αποτελούν βασικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης, σε θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και γενικότερα αναπτυξιακής πολιτικής, αποστολή η οποία προσδιορίζεται τόσο από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, όσο και από μια επιτυχημένη πρακτική εκατόν ογδόντα τεσσάρων ετών.

Αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας προϋπόθεση για την κατάρτιση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων είναι η τεκμηριωμένη εισήγηση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, που γίνεται με στόχο την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και συζητείται σε ειδική συνεδρίαση του Πε.Συ. με τη συμμετοχή των επιμελητηριακών παραγόντων.

Συνεπώς, οι δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις των Επιμελητηρίων λειτουργούν θεσμικά και με βάση τις κείμενες διατάξεις. Οποιοσδήποτε τολμά να θίξει στο ελάχιστο την ιστορική αυτή λειτουργία των Επιμελητηρίων καταδικάζεται από την επιμελητηριακή κοινότητα και την ιστορία.

Κύριε Περιφερειάρχη,

πεποίθησή μας είναι ότι διαφωνείτε με αυτές τις απόψεις του κ. Μουρίκη που υποτιμούν τα Επιμελητήρια και λόγω της θέσης σας, της μέχρι στιγμής συνεργασίας μας και της συνεργασίας σας με τον κ. Μουρίκη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Πελοπόννησος ΑΕ», θα προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που δημιουργούν προβλήματα και στη συνεργασία των Επιμελητηρίων με την Περιφέρεια.

Με εκτίμηση οι Πρόεδροι

Επιμελητηρίου Λακωνίας: Ιωάννης Παναρίτης
Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: Ευάγγελος Ξυγγώρος
Επιμελητηρίου Κορινθίας: Παναγιώτης Πιτσάκης
Επιμελητηρίου Αργολίδας: Φώτης Δαμούλος
Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Ιωάννης Τρουπής

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 10, 2020
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιστολή διαμαρτυρίας των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου στις δηλώσεις του κ. Μουρίκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator