ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ

0



Πάνω από 25.000 στρέμματα καλλιεργειών (κυρίως σταφίδας) αρδεύονται από το νερό του Ασωπού ποταμού μέσω του ΑΟΣΑΚ από το Βασιλικό μέχρι την Κόρινθο.

Μέχρι πριν λίγο διάστημα οι αρδευόμενες εκτάσεις ήσαν 45.000 στρέμματα, που λόγω έργων του αυτοκινητόδρομου και του προαστιακού Κορίνθου-Κιάτου αποκλείστηκαν ή σταμάτησαν οι καλλιέργειες.

► Το νερό δεν επαρκεί. Η Κόρινθος για πολλά χρόνια δεν είχε αρδευτεί, αφού το νερό του κεντρικού υδραύλακα έφθανε μέχρι τον Άσσο, το Περιγιάλι ή το Λέχαιο.

► Το κόστος άρδευσης για τους αγρότες δεν είναι και μικρό (10€ ανά στρέμμα άρδευσης) για ένα μόνο πότισμα.

Ο κεντρικός υδραύλακας ανήκει στη διαχειριστική αρμοδιότητα του ΑΟΣΑΚ.

► Όλα τα υπόλοιπα αρδευτικά αυλάκια μέχρι τα κτήματα των αγροτών ανήκουν στη διαχειριστική αρμοδιότητα των πρώην κοινοτήτων και ήδη του Δήμου Κορινθίων.

Δυστυχώς πέραν των πολύ αναγκαίων συντηρήσεων και επισκευών στα αυλάκια δεν έχει γίνει για αρκετά χρόνια ο καθαρισμός από τη λάσπη και τα χορτάρια. Αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν και να πλημμυρίζουν δρόμοι και χωράφια.

Εμείς ως παράταξη λέμε ότι είναι αναγκαίες οι εξής λύσεις:

1) Κατανομή του νερού ισομερώς για όλες τις περιφέρειες με δίκαιη διανομή από τον ΑΟΣΑΚ, χωρίς αποκλεισμό των τελευταίων καλλιεργειών της Κορίνθου, που φθάνει μέχρι τη Μπαθαρίστρα (στο μνημείο του Νέγρη).

2) Καθαρισμός κάθε χρόνο των κοινοτικών αυλάκων από το Δήμο Κορινθίων.

3) Επέκταση των αγωγών άρδευσης του επεξεργασμένου νερού του Βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου, από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι τον Άσσο.

4) Προετοιμασία για αξιοποίηση του νερού του φράγματος του Ασωπού, έργο το οποίο κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα ολοκληρωθεί, χωρίς όμως πρόβλεψη μέχρι σήμερα για την κατανομή του νερού.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 04/11/2020
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 04, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator