Ανακοίνωση 11 Συμβούλων του Επιμελητηρίου Κορινθίας

0Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, την Παρασκευή 27/11/2020, με θέμα την κορυφαία για τη λειτουργία του Φορέα διαδικασία της έγκρισης του Προϋπολογισμού, ο οποίος προφανώς καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Οργάνου (11 έναντι 8 ψήφων επί των παρόντων) -σε συνέχεια και της προηγηθείσας καταψήφισης και μη έγκρισης του Ισολογισμού Απολογισμού, επίσης με 11 έναντι 8 ψήφων- επιβεβαιώθηκε η πραγματικότητα που
ισχύει για περισσότερο από ένα χρόνο: ο κ. Πιτσάκης έχει απωλέσει την ουσιαστική νομιμοποίηση να προεδρεύει και να εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια συναίνεσης και συνεργασίας και εξαντλώντας την καλοπροαίρετη ανοχή της σταθερής (αντιτιθεμενης) πλειοψηφίας των Συμβούλων, ευτελίζοντας και αυταρχικά παρακάμπτοντας διαδικασίες και κανονιστικά πλαίσια, αλλά και ταυτόχρονα επιχειρώντας την προσβολή της υπόληψης και της προσωπικότητας των διαφωνούντων με δημόσιες τοποθετήσεις, ο κ. Πιτσάκης οδήγησε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε πρωτοφανές αδιέξοδο.

Ένα αδιέξοδο σε μια πρωτόγνωρα δραματική περίοδο για την επιχειρηματικότητα λόγω της πανδημίας, χωρίς ακόμα να έχουν θεραπευτεί οι πληγές από την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που οι Συνάδελφοί μας και μέλη του Επιμελητηρίου απαιτούν από τη Διοίκηση σοβαρότητα, συνεννόηση, πράξεις και όχι πυροτεχνήματα εσωτερικής κατανάλωσης και αυτοπροβολής.

Η σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όπως αυτή αποτυπώνεται και εκφράζεται σε κάθε διαδικασία, τιμώντας τους Συναδέλφους μας και σεβόμενοι τον θεσμό που υπηρετούμε εδώ και χρόνια, καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την αν μη τι άλλο προβληματική και απαράδεκτη διοίκηση του κ. Πιτσάκη και τις πρακτικές που εφάρμοσε από την πρώτη μέρα της θητείας του.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι αρνούμαστε να επιτρέψουμε και να “συμβάλλουμε” στον ευτελισμό του Επιμελητηρίου Κορινθίας και γι’ αυτό το λόγο αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, τη διοίκηση μειοψηφίας του κ. Πιτσάκη.

Καλούμε τον Προεδρεύοντα της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας να αποδεχθεί με γενναιότητα το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε με τις πράξεις του και να διευκολύνει τη συνέχεια του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών μας, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις κατά το Νόμο περιπέτειες στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί το Επιμελητήριο.

Ως σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αναλαμβάνουμε το βάρος της ευθύνης και του καθήκοντος που μας αναλογεί απέναντι στα μέλη και την κοινωνία και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχιση άσκησης κάθε νόμιμου μέσου, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, απέναντι στην απαράδεκτη διοίκηση του κ. Πιτσάκη.
Ως εδώ!

Οι υπογράφοντες,
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΓΑΊΤΑΝΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΊΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΛΟΥΊΖΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΑΟΥΞΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 30, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανακοίνωση 11 Συμβούλων του Επιμελητηρίου Κορινθίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator