Δήμος Σικυωνίων: Δόθηκαν και φέτος οι υποτροφίες Μαυρούλια

0Για μία ακόμη χρονιά οι αριστεύσαντες μαθητές του δήμου Σικυωνίων επιβραβεύθηκαν με την απονομή των υποτροφιών του «Ιδρύματος Γεωργίου Αναστ. Μαυρούλια». 16 παιδιά αγόρια και κορίτσια μοιράστηκαν τις φετινές υποτροφίες λαμβάνοντας από 1.000€ ο καθένας ως επιβράβευση για την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε μια λιτή και περιορισμένη εκδήλωση, λόγω κορωνοϊού, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος, ο πρόεδρος της «Μηκώνης» Δημήτρης Ζάρκος, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΔΗΣ Γιάννης Σωτηρόπουλος και η νομική σύμβουλος του δήμου Σικυωνίων Κωνσταντίνα Γεωργούλια απένειμαν τις προβλεπόμενες χορηγίες στους αριστεύσαντες μαθητές.
Στη σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος Σικυωνίων θύμισε στους νέους ποιος ήταν ο Γεώργιος Μαυρούλιας, ένας Κιατανιώτης μετανάστης των αρχών του 20ου αιώνα στην Αμερική, όπου χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, κατάφερε να φτιάξει μια μεγάλη και αξιόλογη περιουσία. Άφησε δε, παρακαταθήκη την περιουσία αυτή στο δήμο Σικυωνίων και όρισε να δίνονται κάθε χρόνο χρηματικά ποσά για την υποστήριξη των αριστευσάντων αρρένων μαθητών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο σύγχρονος δήμος Σικυωνίων τη δεκαετία του ‘80 με αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες κατάφερε αφενός μεν οι υποτροφίες να αφορούν και τις γυναίκες επιτυχούσες, αφετέρου δε να επεκταθούν στους επιτυχόντες όλης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ωστόσο, οι υποτροφίες για μεγάλο διάστημα πριν και μετά τη δεκαετία του 2000 δεν δίνονταν και από το 2011 και μετά έγινε ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας σε Αμερική και Ελλάδα για την εξασφάλισή τους. Ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος εξιστόρησε στους νέους βραβευθέντες τις αλλεπάλληλες μάχες που δόθηκαν στα δικαστήρια της Ινδιανάπολης, από τον ίδιον, με την νομική υποστήριξη της δικηγόρου του δήμου Κωνσταντίνας Γεωργούλια, ώστε να εξασφαλιστεί η διαχείριση της περιουσίας του Μαυρούλια από το εν Κιάτω «ίδρυμα Γεωργίου Μαυρούλια».
«Από το 2017 και μετά οι υποτροφίες δίνονται ανελλιπώς» τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων εκφράζοντας την ικανοποίησή του που εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Γεωργίου Μαυρούλια.
Ο Σπύρος Σταματόπουλος απευθυνόμενος στους νέους επιτυχόντες, τους ευχήθηκε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους, να θυμούνται τον τόπο τους, να τον αγαπούν και να προσφέρουν στην πατρίδα τους.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: Δόθηκαν και φέτος οι υποτροφίες Μαυρούλια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator