Χαρδαλιάς: "Υπερβολικές οι αποφάσεις αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας"

0



"Ολος ο κρατικός μηχανισμός, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή", τονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του ενόψει της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός» που θα πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας μας.

"Ολοκληρώσαμε πριν από λίγο άλλη μία τεχνική σύσκεψη" σημειώνει ο κ.Χαρδαλιάς. "Αυτές οι συσκέψεις γίνονται κάθε έξι ώρες, για να μπορούμε να αξιολογούμε και να σταθμίζουμε τα δεδομένα που μας παρουσιάζουν οι μετεωρολόγοι και οι αναλυτές μας. Αυτό το οποίο φαίνεται ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, είναι ότι τα νησιά μας και ειδικά η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και ένα κομμάτι της Λευκάδας, θα δεχτούν τις επόμενες ώρες και μέχρι τα μεσάνυχτα, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας".

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, "αυτό που αλλάζει σε σχέση με τα μοντέλα που τρέχουν αυτή τη στιγμή, είναι ότι φαίνεται ότι το μέτωπο αυτό της κακοκαιρίας θα παραμείνει για αρκετές ώρες σταθερό πάνω από τις δυτικές ακτές. Δηλαδή, η Αιτωλοακαρνανία, ειδικά οι περιοχές από το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Μεσσηνία, είναι ξεκάθαρο ότι θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού, και το βασικότερό είναι ότι θα υπάρχουν σφοδροί άνεμοι που οι ριπές τους θα φτάνουν μέχρι και τα 11 μποφόρ. Ως εκ τούτου, ο αρχικός μας σχεδιασμός παραμένει ως έχει. Τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, πλην της Αρκαδίας, η οποία, ναι μεν είναι σε έκτακτη ανάγκη για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση, αλλά δε φαίνεται να επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα αύριο το πρωί, οπότε τα παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά στα σχολεία. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι θεωρώ υπερβολικές τις αποφάσεις αγαπητών και εξαιρετικών κατά τα άλλα αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας για τα πραγματικά καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, υπάρχουν αποφάσεις αγαπημένων κατά τα άλλα δημάρχων, οι οποίοι κλείνουν τις περιοχές τους χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοκαιρίας αύριο".
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 18, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαρδαλιάς: "Υπερβολικές οι αποφάσεις αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator