Αποφάσεις του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων

0ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με 48 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος απάντησε σε σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τις παρατάξεις του συμβουλίου και συγκεκριμένα:

Διοικητήριο: Καμία θεσμική ή άλλη συζήτηση δεν έχει γίνει με το δήμο Κορινθίων και το Δήμαρχο για το ζήτημα ανέγερσης νέου Διοικητηρίου στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας. Ο Δήμαρχος συμφώνησε να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο τακτικό συμβούλιο.

Πυρόπληκτοι: Ο Δήμος Κορινθίων έχει προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες και επαφές προκειμένου οι περιοχές και οι κάτοικοι που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά να αποζημιωθούν. Ο Δήμος αναμένει την απάντηση και τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου.

Πλατεία Φλοίσβου: Ο Δήμαρχος αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα στην πλατεία Φλοίσβου από βανδαλισμούς και ζημιές που άγνωστοι επισταμένως κάνουν στο συντριβάνι αλλά και σε άλλους χώρους. «Τα επείγοντα θα αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες» ανέφερε ο Δήμαρχος .
Αμόνι: Η περιοχή μέχρι πρότινος ήταν ιδιωτικός συνεταιρισμός και καμία παρέμβαση δεν είχε δικαιοδοσία να κάνει ο Δήμος Κορινθίων. Με την λύση του συνεταιρισμού και την ενσωμάτωση του οικισμού στο δήμου ξεκίνησαν οι ενέργειες καταγραφής και αντιμετώπισης των ζητημάτων. «Βρέθηκα μια ολόκληρη ημέρα στην περιοχή με υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες προκειμένου να δούμε, να καταγράψουμε και να σχεδιάσουμε τις παρεμβάσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της οδοποιίας, της πυροπροστασίας, της καθαριότητας αλλά και της ύδρευσης.

Αντιπλημμυρικά έργα: Η μελέτη που καταρτίστηκε από το Δασαρχείο ύψους 3,5 εκ ευρώ για τα αντιπλημμυρικά των περιοχών που έχουν πληγεί έχει αποσταλεί προς έγκριση στους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του Δασάρχη προς το δήμο. Στο Υπουργείο για χρηματοδότηση έχει επίσης αποσταλεί η μελέτη του Δήμου Κορινθίων, ύψους 1,5 εκ ευρώ.

ΑΟΣΑΚ: Η απρόσκοπτη παροχή ύδατος στις αγροτικές περιοχές είναι έργο και ευθύνη του ΑΟΣΑΚ. Ο Δήμος Κορινθίων έχει εκπρόσωπο στον Οργανισμό ο οποίος μεταφέρει όλα όσα πρέπει.

Έκτακτη ανάγκη: Ο Δήμαρχος Κορινθίων έπραξε το καθήκον του ζητώντας να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το σύνολο του Δήμου Κορινθίων. Το Υπουργείο έχει τα δικά του κριτήρια και βάσει αυτών επιλέγει τις περιοχές που θα ενταχθούν.

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χιλιομοδίου: Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει από την πλευρά του όλες τις ενέργειες που έπρεπε για την έναρξη λειτουργίας του Κλιμακίου και στο Χιλιομόδι. Άπτεται του αρμόδιου Υπουργείου πλέον.

Σχολεία ΖΕΠ:Ο Δήμαρχος έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας μεταφέροντας την βούληση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία εκπαιδευτικής μονάδας εντός της δομής. Μέχρι και σήμερα τελική απόφαση του Υπουργείου δεν υπάρχει.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων:

· Εγκρίθηκε η εκπόνηση οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη θέρμανση του ανοιχτού κολυμβητηρίου Κορίνθου. Ο Δήμαρχος σημείωσε πως αποτελεί γενικότερα επιλογή του δήμου η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές με την προώθηση των ενεργειακών κέντρων.

· Εγκρίθηκε ποσό ύψους 660 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την προμήθεια τεσσάρων (4) απορριμματοφόρων

· Εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για το σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου Κορινθίων

· Εγκρίθηκε η αναγκαιότητα μίσθωσης χώρου για την περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία για τον σύμβουλο Μάριο Ασημακόπουλο τον οποίον διαδέχεται ο κ.Παναγιώτης Σπύρου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κύριο Ασημακόπουλο για την παρουσία και την προσφορά του τον έναν αυτό χρόνο που βρέθηκε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και καλωσόρισε τον κ.Σπύρου.
Δημοσίευση: Αυγούστου 28, 2020
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποφάσεις του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator