Ο μη νόμος

0



Στην αρχή έφτιαξαν ένα αντισυνταγματικό χουντικό έκτρωμα και μετά τους έπιασε ο «δημοκρατικός» οίστρος και το «διόρθωσαν» τόσο πολύ, που ναι μεν έπαψε να είναι αντισυνταγματικός και φασιστικός, αλλά πλέον δεν είναι και νόμος αυτό το πράγμα. Η υπερβολική ασάφεια του τον καθιστά απλή έκθεση ιδεών και είναι βέβαιο, ότι αργά ή γρήγορα θα φέρουν άλλον, γιατί με αυτόν δεν προστέθηκε απολύτως τίποτα στο θέμα της δημόσιας τάξης.

Η αρχική μορφή του νόμου ήταν όντως εξοργιστικά φασιστική, αλλά για μία και μόνο διάταξη που έπρεπε να αλλάξει και άλλαξε απολύτως ικανοποιητικά. Η νομική ευθύνη του διοργανωτή περιορίστηκε στο σωστό πλαίσιο με το άρθρο 4. Δηλαδή ο διοργανωτής φέρει αστική ευθύνη, μόνον αν δεν συνεργαστεί με τις αρχές, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου, που είναι απολύτως συμβατοί με τις αρχές της ευνομίας, αλλά και της Συνταγματικής ελευθερίας του συνέρχεσθαι, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος.

Αφού αυτό άλλαξε, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει τίποτε άλλο και αντιθέτως έπρεπε να μπουν κι άλλοι περιορισμοί, όπως αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες και ΚΥΡΙΩΣ έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη, ώστε οι ποινές να επιβάλλονται και να εκτίονται χωρίς εκπτώσεις. Αυτό μόνο θα επιφέρει αποτροπή. Οι συλλήψεις, οι (ανούσιες) δίκες και το μπερντάκι, απλώς κάνουν «ήρωες» τους ταραξίες στα μάτια της παρέας τους.

Βεβαίως στην αρχική απαράδεκτη μορφή του νομοσχεδίου, που ουσιαστικά απαγόρευε και την πιο ειρηνικών προθέσεων εκδήλωση, η προσθήκη του ιδιωνύμου για τις παράνομες (δηλαδή όλες) διαδηλώσεις ήταν όντως ακραία φασιστική διάταξη. Αφού όμως αυτό άλλαξε και πλέον οι ειρηνικοί διαδηλωτές μπορούν να έχουν νόμιμη διέξοδο, γιατί να μην είναι ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις; Τι νόημα έχει να ξεχωρίσουμε την φύρα από το στάρι, αν μετά από αυτό τα ξαναναμιγνύουμε;

Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι ψευτοδημοκρατικές αλλαγές, έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα. Καθιέρωσαν την «αυθόρμητη συνάθροιση», όπου δεν υπάρχει κανένας από τους «περιορισμούς» του νόμου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή ουσιαστικά τον κατάργησαν εντελώς…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουλίου 12, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο μη νόμος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator