891.808 € ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ; ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

0Πρωτόγνωρα πράγματα στο Δήμο Κορινθίων.

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 14 Ιουλίου ανεστάλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 108/20) η οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο απορριμμάτων ύστερα από αίτηση ακύρωσης 7 κατοίκων της περιοχής στο Πεδίο Βολής.

Οι λόγοι πολεοδομικοί και αρχαιολογικοί.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης όμως είναι η πληρωμή στις 9 Ιουλίου (5 ακριβώς μέρες πριν !!!!!) των μηχανημάτων που είναι αποθηκευμένα στο στρατόπεδο αξίας 891.808 €. Πολύ περισσότερο που στις 2 Ιουλίου (7 ημέρες πριν) η Οικονομική Επιτροπή όρισε και δικηγόρο για να παραστεί ως πληρεξούσιος του Δήμου στο ΣτΕ.

Τι συμβαίνει τελικά; - Δεν τα γνώριζαν;

Που πήγαν οι δηλώσεις του κ. Νανόπουλου ότι δεν θα πληρωθούν τα μηχανήματα μέχρι να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου; Εκπονήθηκε; Ποιό το αποτέλεσμα;

Τι θα τα κάνουμε τελικά τα μηχανήματα αν το Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ακυρωθεί οριστικά η άδεια του εργοστασίου; Και φυσικά δεν λειτουργήσει ποτέ η μονάδα;

Ποιός θα πάρει την ευθύνη;

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή με αλλεπάλληλες αποφάσεις της, με πρόταση του κ. Νανόπουλου έχει δώσει αρκετές παρατάσεις για τα μηχανήματα, με τελική ημερομηνία λήξης παράδοσης 28 Αυγούστου 2020 (ΑΟΕ 228/28-5-20).

Ούτε αυτό δεν περίμεναν;

Σημειώνουμε ότι το οικοδομικό έργο κατασκευής του εργοστασίου έχει σταματήσει χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πάνω από 5 μήνες. Τι συμβαίνει τελικά;

Προσωπικά είχα ψηφίσει όλες τις παρατάσεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις μου:

«Εγκρίνω την παράταση αλλά να μην γίνει καμία πληρωμή των μηχανημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί και παραδοθεί έτοιμο προς λειτουργία το οικοδομικό μέρος του εργοστασίου και συνταχθεί και παραδοθεί στο Δήμο οικονομική μελέτη βιωσιμότητας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων».

Σχετικές αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής 8/17-1-2020, 49/21-2-2020, 228/28-5-2020.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 16/07/2020
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "891.808 € ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ; ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator