ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 100.000 € ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

0



Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μου στις 16/7/20 «ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ 891.000 €. Για ποιό λόγο ο Δήμος πλήρωσε 891.000 € για τα μηχανήματα του εργοστασίου απορριμμάτων μόλις 5 ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την αναστολή οικοδομικών εργασιών του εργοστασίου. Περιμένουμε πειστικές εξηγήσεις» ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά διότι:

- Υπήρχε πρωτόκολλο παραλαβής από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή

- Υπήρχε τιμολόγιο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή

- Υπήρχε φόβος Διαταγής Πληρωμής και κατάσχεσης λογαριασμού από τον προμηθευτή

Σήμερα εκθέτουμε πλήρη και αναλυτικά στοιχεία που καταρρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Κατ’ αρχήν δηλώνω ότι παραμένω σταθερός στις απόψεις μου: «είμαι υπέρ του εργοστασίου εφόσον είναι συμφέρον και δεν είναι ζημιογόνο για το Δήμο , πράγμα το οποίο θα αποδειχθεί από οικονομική μελέτη σκοπιμότητας».

► Η παραλαβή των μηχανημάτων έγινε στην Κόρινθο 12 Φεβρουαρίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή επί δημαρχίας Νανόπουλου.

► Το τιμολόγιο Νο. 476 της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ έχει εκδοθεί στις 4/5/2020 επί δημαρχίας Νανόπουλου.

► Με την 228 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής στις 26/5/20 δόθηκε παράταση για έβδομη (7η) φορά της προθεσμίας παράδοσης των μηχανημάτων μέχρι 28/8/20 (μηχανήματα τα οποία είχαν ήδη παραληφθεί). Στην παράταση αυτή έχει συμφωνήσει εγγράφως στις 20/5/20 η ανάδοχος εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ. Άρα δεν υπήρχε κίνδυνος ούτε διαταγής πληρωμής και φυσικά ούτε κατάσχεσης εκ μέρους του.

Ο Δήμαρχος στην ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε ότι είχαν προηγηθεί η παραλαβή τον Αύγουστο (λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει ο πρώην Δήμαρχος) από την επιτροπή στον Ορχομενό σε εργοστάσιο τρίτου και αναρωτήθηκε με τίνος άραγε εντολή πήγε η επιτροπή να παραλάβει τα μηχανήματα σε χώρο τρίτου. Και μάλιστα είχε εκδοθεί ανάλογο τιμολόγιο τότε αλλά δεν τα πλήρωσε η Οικονομική Υπηρεσία για λόγους νομιμότητας.

Σωστά όλα αυτά, αλλά η πληρωμή στις 9/7/2020 έγινε με τιμολόγιο και πρακτικό επιτροπής καινούργια, του 2020.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά μόλις χθες 20/7/2020 στην Οικονομική Επιτροπή ήλθε έκτακτο θέμα για έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου κατασκευής της Μονάδας Απορριμμάτων, χωρίς αύξηση τιμών, πράγμα το οποίο και εμείς ψηφίσαμε.

Το ουσιαστικό όμως είναι και η πρόταση για έγκριση 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης ποσού 100.853€ !!!!!!

Πράγμα βεβαίως το οποίο καταψηφίσαμε.

Η πρόταση αυτή του κ. Νανόπουλου έγινε αποδεκτή από την παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Πνευματικού. Τελικά τι συμβαίνει;;;;

Η Μονάδα βρίσκεται σε αναστολή από τις 14 Ιουλίου 2020 ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και εμείς τρέχουμε να δώσουμε 891.000 € για τα μηχανήματα και επιπλέον 100.000 € στον εργολάβο για συμπληρωματικές εργασίες που έγιναν (περίφραξη με μπετόν) ή θα γίνουν (επέκταση 200 τ.μ. του κτιρίου με έκδοση της ανάλογης οικοδομικής άδειας). Τη στιγμή μάλιστα που σε 2 μήνες θα γίνει η οριστική εκδίκαση της αίτηση ακύρωσης των κατοίκων στο Συμβούλιο τη Επικρατείας.

Γιατί δεν περίμεναν;

Μάλιστα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Συμβούλιο και την Επιτροπή υπεραμύνθηκαν της πληρωμής σε εργολάβο και προμηθευτή. Δεν κατανοώ τους λόγους. Αυτά είναι τα συμφέροντα των δημοτών; Αυτά προστατεύονται;

Και για να κατανοήσουμε πλήρως τι γίνεται αναφέρουμε ότι εδώ και 5 μήνες περίπου ο εργολάβος είναι άφαντος, χωρίς ούτε μία ημέρα εργασίας, χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία και χωρίς να έχει γίνει διακοπή εργασιών από κανέναν.

Εύχομαι και ελπίζω να μην τρέξουν και να μην πιέσουν να τον βοηθήσουν στο αίτημά του για καταβολή επιπλέον ποσού 430.000 € περίπου ως διαφυγόντα έσοδα που ζήτησε για τη τρίμηνη διακοπή εργασιών πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 με δικαστική απόφαση.

Θα πρόκειται περί σκανδάλου.

Όσον αφορά το Δήμαρχο κ. Νανόπουλο έχω μόνο να τονίσω «Που πήγαν οι δηλώσεις του ότι δεν θα πληρωθούν τα μηχανήματα μέχρι να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου; Εκπονήθηκε; Ποιό το αποτέλεσμα;»

Τι θα τα κάνουμε τελικά τα μηχανήματα αν το Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ακυρωθεί οριστικά η άδεια του εργοστασίου; Και φυσικά δεν λειτουργήσει ποτέ η μονάδα;

Ποιός θα πάρει την ευθύνη;

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22/07/2020
Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 100.000 € ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator