Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Η ώρα της Φύσης..στο σχολείο» που διοργανώθηκε από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου

0


Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΚΠΕ Καλαμάτας, ΚΠΕ Καστρίου, ΚΠΕ Μολάων, ΚΠΕ Νέας Κίου και ΚΠΕ Σικυωνίων) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2020,  διοργάνωσαν δράσεις  για τους μαθητές  των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο  «Η ώρα της φύσης …στο σχολείο».
Σκοπός των δράσεων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βιοποικιλότητας, κλιματικής αλλαγής, απορριμμάτων και οικολογικού αποτυπώματος της κατανάλωσης –διατροφής. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο υγιεινός τρόπος ζωής η έννοια της αειφορίας,  το γεγονός ότι δεν είναι  η γενιά μας  που θα εξαντλήσει τον πλανήτη από τους πόρους αλλά θα πρέπει να είναι αλληλέγγυα απέναντι στις επόμενες γενιές, μας υποχρεώνει ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι απέναντι στους αυριανούς πολίτες. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την ανάσα της γης για να μπορέσουν και τα παιδιά να βιώσουν τη μαγεία της δημιουργίας.
Οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχεδίασαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της Α/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα την προστασία της φύσης και  που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη με τις εξής θεματικές:
·         την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών
·         την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
·         τον περιορισμό της ρύπανσης του νερού, του αέρα και του εδάφους.

Οι μαθητές μπορούσαν να επιλέξουν  μια από τις προτεινόμενες δραστηριότητες και το αποτέλεσμα της μελέτης τους ανέβηκε διαδικτυακά ώστε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες (https://www.thinglink.com/card/1330415039626084355).
Στη δράση συμμετείχαν 544 μαθητές/τριες και 33 εκπαιδευτικοί από τις παρακάτω σχολικές μονάδες:  Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους,  Δημοτικό Σχολείο Διδύμων, 3o Νηπιαγωγείο Τρίπολης, 14ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, Νηπιαγωγείο Σταδίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, Δημοτικό Σχολείο Σταδίου, Δημοτικό Σχολείο Αθικίων, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους και τα σπουδαία έργα που παρουσίασαν καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν παρόλη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Οι δράσεις αυτές των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά  με στόχο η προστασία του περιβάλλοντος να θεωρείται από τους μαθητές ταυτόσημη με την προστασία της ζωής.

Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Η ώρα της Φύσης..στο σχολείο» που διοργανώθηκε από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator