ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Άγριο ξύλο σε διανομέα φαγητού από εργοδότη στην Κόρινθο

0



Νέα περίπτωση ξυλοδαρμού διανομέα φαγητού!

Ο συνάδελφος διανομέας Παναγιώτης Κ. μας κατήγγειλε ότι στις 28/5, πήγε σε γνωστό ψητοπωλείο της Κορίνθου προκειμένου να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφειλόταν. Ο πρώην εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά τον έβαλε στο μαγαζί τον έπιασε από τον λαιμό, τον κόλλησε στο ψυγείο του καταστήματος και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια βγήκε έξω από το μαγαζί τον έριξε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες επιθέσεις/ξυλοδαρμούς που έχουν καταγγείλει συνάδελφοι στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά σαν δουλοπάροικους. Η προυπάρχουσα οικονομική κρίση η οποία επιδεινώθηκε με την πανδημία του covid19, έφερε ένα νέο γύρο αντεργατικών μέτρων που ψήφισε με ΠΝΠ η κυβέρνηση της ΝΔ με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μη πληρωμή του Δώρου Πάσχα, ανασφάλιστη εργασία, «πάγωμα» των ελεγκτικών μηχανισμών Επιθεώρησης Εργασίας και ΙΚΑ κτλ, τα οποία ανοίγουν την όρεξη των εργοδοτών για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ακόμη και με φυσική βία σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδια τους.

COVID19-ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πανελλαδικό συλλαλητήριο του κλάδου - μοτοπορεία -Τετάρτη 10 Ιούνη, στις 10.30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Μόνο η οργάνωση και οι αγώνες μπορούν να σταματήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να μας επιβάλλουν. Τα τελευταία τρία χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου με τα 25 εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις, να καταγγείλουμε και να υπερασπίσουμε συναδέλφους από τραμπούκους εργοδότες κτλ.

Επίσης μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις κερδίσαμε την ψήφιση νόμου για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας: παροχή ΜΑΠ, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ.

Η μαζική συμμετοχή/εγγραφή στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το κλαδικό μας σωματείο είναι ο μόνος δρόμος για να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Τηλ.: 6982268508
Fb: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
dianomeisthess.blogspot.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Άγριο ξύλο σε διανομέα φαγητού από εργοδότη στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator