ΚΙΑΤΟ: Τι θέλει να κρύψει για τη ΔΕΥΑΣ ο Σπύρος Σταματόπουλος;

0



Μία Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει –εκτός απροόπτου- σήμερα στον δήμο Σικυωνίων (και μάλιστα δια ζώσης) με αφορμή το αίτημα των δημοτικών συμβούλων ΟΛΩΝ των παρατάξεων της μειοψηφίας, να συζητηθεί το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (ΔΕΥΑΣ). Η πρωτοβουλία λήφθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία στην πόλη και τα χωριά του δήμου το θέμα της οικονομικής κατάστασης της Επιχείρησης απασχολεί αρκετούς δημότες. Αυτοί, μέσα από την επικοινωνία τους με τους δημοτικούς συμβούλους, άλλοτε με παράπονα, άλλοτε με καταγγελίες, κατέληγαν σε παραινέσεις με τις οποίες ζητούσαν να ξεκινήσει ένας διάλογος, για το μέλλον της Επιχείρησης.

Έτσι, με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Σκαρμούτσο, τα μέλη όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας –δηλαδή στην πραγματικότητα η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του δημοτικού συμβουλίου– πήραν την πρωτοβουλία και κατέθεσαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2020 στην γραμματεία του Δ.Σ. το υπ. αριθμ. 4616 αίτημα, με το οποίο ζητούσαν «την σύγκληση του Δ.Σ. το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουλίου, με μοναδικό θέμα την πορεία της ΔΕΥΑΣ».

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι το αίτημα των δημοτικών συμβούλων να γίνει η συνεδρίαση «το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου» δεν ήταν τυχαίο. Το χρονικό πλαίσιο επιβάλλεται όχι μόνο από την ανάγκη να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ενημερωθούν σε βάθος για τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΣ -έτσι ώστε να γίνει μία συζήτηση ουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο- αλλά και από την ανάγκη να παραβρεθούν στην συνεδρίαση όσοι δημότες το επιθυμούν. Κάτι που, την δεδομένη στιγμή, λόγω των συνθηκών που έχουν προκληθεί από την πανδημία, δεν μπορεί να συμβεί, αφού οι συνεδριάσεις είναι «κλειστές».

Οι δύο αυτές ανάγκες είχαν διατυπωθεί και προς τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Σπύρο Σταματόπουλο από τον οποίο ζητήθηκε να δοθούν όλα τα σχετικά στοιχεία για την πορεία της επιχείρησης, προκειμένου κατά την συνεδρίαση να γίνει ένας υπεύθυνος, σοβαρός και εξαντλητικός διάλογος, που θα αναδείξει και στην συνέχεια θα επιχειρήσει να δώσει λύση στα προβλήματα που θα αποκαλυφθούν, μέσα και από τις προτάσεις των παρατάξεων.

Η συνήθης πρακτική όλων των δημάρχων είναι να κωλυσιεργούν όταν κατατίθενται τέτοια αιτήματα από την μειοψηφία και να παραπέμπονται στις καλένδες. Φαντάζεται κανείς, λοιπόν, την έκπληξη όλων όταν 24 ώρες μετά την υποβολή του αιτήματος, στις 11 Ιουνίου, αυτό όχι μόνο έγινε ασμένως αποδεκτό, αλλά ορίστηκε και ημερομηνία για την συνεδρίαση, τέσσερις ημέρες αργότερα. Δηλαδή σήμερα, 15 Ιουνίου, οπότε και στις 20.30, αν δεν αλλάξει κάτι, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική («δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών») Συνεδρίαση!

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να πει κανείς πως η άμεση ανταπόκριση του Σπύρου Σταματόπουλου στο αίτημα σύσσωμης της μειοψηφίας αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη και της δικής του αγωνίας για την τύχη της ΔΕΥΑΣ, την διοίκηση της οποίας ο κ. Σταματόπουλος έχει εδώ και δέκα χρόνια. Είναι, όμως, πιθανότερο, πως η εσπευσμένη αυτή συνηγορία για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης κρύβει την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην προλάβει να γίνει ενδελεχής έρευνα για τα πεπραγμένα της Επιχείρησης από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, να μην μπορέσουν οι σύμβουλοι να ερευνήσουν σε βάθος την δεκαετία Σταματόπουλου και κυρίως να μην μπορέσουν να δώσουν το «παρών» οι δημότες που αγωνιούν.

Φυσικά, αν θέλει να ενημερωθούν πραγματικά οι πολίτες, ο τρόπος υπάρχει και τον ξέρει καλά και ο ίδιος. Όπως παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση τα πεπραγμένα της διοίκησής του, λίγο πριν τις εκλογές, με γιγαντοοθόνες έξω από το δημαρχείο και με ζωντανή σύνδεση μέσω του διαδικτύου, το ίδιο μπορεί να κάνει και τώρα. Άλλωστε, για κάτι ανάλογο είχε προετοιμάσει το έδαφος, προκειμένου να κάνει μια εκδήλωση παρουσίασης της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑΣ (με τον φαντασμαγορικό τρόπο που συνηθίζει) και ενώ, εδώ και τέσσερις μήνες, με πρόσχημα την πανδημία, τα πάντα στον δήμο έχουν καταρρεύσει. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, η πόλη και τα χωριά είναι βρώμικα, τα έργα πάνε με αργό ρυθμό.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι …λαγούς θα βγάλει το βράδυ (αν βγάλει) η «κλειστή» συνεδρίαση.
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Τι θέλει να κρύψει για τη ΔΕΥΑΣ ο Σπύρος Σταματόπουλος;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator