Του... κοντού Σ.Ε.Π.Ε. Κορινθίας του έφταιγε το... πολυνομοσχέδιο !!!

0



5 ολόκληρα χρόνια είχαμε να δούμε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας !!!
Είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει !!!

Η πρόσφατη ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρός του Ελένη Ζερβού:

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις αντιδράσεις των Συλλόγων και της ΔΟΕ προχωρά ακάθεκτη στην κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση.

Επέλεξε να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες εν μέσω πανδημίας καταλύοντας το δημοκρατικό διάλογο με τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει χρήση των εργαλείων της Πληροφορικής, που τόσο πολύ “διαφημίζει” (εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τηλεδιασκέψεις) και να προβεί έστω σε τηλεδιάσκεψη με τα Δ.Σ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Μια τέτοια επικοινωνία, μάλλον, θα της ήταν δυσάρεστη.

Το “άρθρο 49”, σχετικά με ρυθμίσεις λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έκρυβε μια δυσάρεστη και απρόσμενη έκπληξη για όλους μας, καθώς αυτή η πληροφορία δεν είχε διαρρεύσει στον τύπο το προηγούμενο διάστημα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νηπίων 24 ανά τμήμα και των μαθητών του δημοτικού με δυνατότητα προσαύξησης 10% και για τα νηπιαγωγεία ελάχιστος αριθμός παιδιών 16 για τα διθέσια και άνω και για επταθέσια δημοτικά και άνω ελάχιστος αριθμός μαθητών, τουλάχιστον 20.
Εν μέσω πανδημίας που ήρθε για να μείνει και την επόμενη σχολική χρονιά, όπως λένε οι ειδικοί, αντί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις αυξάνεται! Θα γίνουν έτσι πολλές μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία και θα μειωθούν και θέσεις εκπαιδευτικών.


Η εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών με Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας καταπατά τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του νηπιαγωγείου. Στο νηπιαγωγείο τα προγράμματα σπουδών δεν αποτελούν διακριτά διδακτικά αντικείμενα και το πρόγραμμα είναι ενιαίο.
  • όχι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών
  • καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας για αντιδημοκρατικές ενέργειες
  • ζητάμε να μην προχωρήσει στη ψήφιση του νομοσχεδίου
Να καταθέσει αντ’ αυτού νομοσχέδιο για:
  • πρόσληψη μόνιμων κιθαριστριών σε όλα τα σχολεία
  • μείωση του αριθμού αμάθητων ανά τμήμα
  • στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και των μαθητών με αναπηρίες (ΑμεΑ)
Μαζικά και δυναμικά θα αντιδράσουμε για τα δικαιώματα των μαθητών μας στην προστασία τους και την ισότιμη εκπαίδευση τους...”.
Δημοσίευση: Απριλίου 28, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Του... κοντού Σ.Ε.Π.Ε. Κορινθίας του έφταιγε το... πολυνομοσχέδιο !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator