Μ. ΛΕΓΓΑΣ: "ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 2,5 ΔΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ"

0



Το Αναπτυξιακό Πλάνο του Δήμου Σικυωνίων που είχε δημοσιεύσει έναν ακριβώς χρόνο πριν η παράταξη μας "συνΔημότες- Δήμου Σικυωνίων" έχει πλέον και επίσημα 100% χρηματοδότηση!

Υπεγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του νέου πρόγραμματος «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης» που φέρει το όνομα «Αντώνης Τρίτσης» και θα χρηματοδοτήσει τους ΟΤΑ με 2,5 δισ. έως το 2023 δημιουργώντας 40.000 νέες θέσεις εργασίας στο στάδιο των κατασκευών.

Οι άξονες προτεραιότητες του προγράμματος είναι:

1) Η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Εδώ περιλαμβάνονται κάθε δράση- παρέμβαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Επίσης, έργα και σημαντικές παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία σε όλη τη χώρα.

2) Η ποιότητα ζωής και η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου, των οικισμών (κατασκευή βασικών έργων υποδομής σε κρίσιμους τομείς όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, και ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ, προς άμεσο όφελος των πολιτών), αλλά και η μέριμνα για τη σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων.

3) Το περιβάλλον (βιώσιμη ανάπτυξη με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενίσχυση προγραμμάτων ανακύκλωσης στην πηγή, δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείριση υδάτων, υγρών και στερεών αποβλήτων κ.α.),

4) Η ψηφιακή σύγκλιση (τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών -ΤΠΕ, εφαρμογές διαδικτύου των πραγμάτων -Internet of Things, έξυπνες ψηφιακές τεχνολογίες, με εφαρμογή στην τοπική διοικητική πρακτική και την καθημερινότητα των πολιτών και στόχο τον μετασχηματισμό των πόλεων σε «έξυπνες πόλεις»),

5) Παιδεία, πολιτισμός, τουρισμός και αθλητισμός (ανέγερση σχολείων, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, εναλλακτικός τουρισμός),

6) Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη με δράσεις κοινωνικής προστασίας και ειδικών προγραμμάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εδώ εντάσσονται και έργα όπως ανέγερση και εκσυγχρονισμός βρεφονηπιακών σταθμών και προγράμματα άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού,

7) Δράσεις τεχνικής βοήθειας των δικαιούχων για την εφαρμογή του προγράμματος.

Στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται και τα υπόλοιπα έργα που είχαν ενταχθεί στο «Φιλόδημος Ι» (συνολικά 502), αλλά δεν είχαν διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ένα τμήμα αυτών των έργων θα μεταφέρεται στα ΠΕΠ και στο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα στο παρόν πρόγραμμα.

Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μ. ΛΕΓΓΑΣ: "ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 2,5 ΔΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator