Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον

0



Όταν εισήλθε το πρώτο κρούσμα του ιού στην χώρα μας, η Κίνα «έβραζε» από εβδομάδων, η Ιταλία από ημερών και το Ισραήλ είχε ήδη πληγεί από τα πρώτα κρούσματα. Επιπλέον γνωρίζαμε το πόσο γρήγορα και εύκολα διαδίδεται. Κι όμως θεωρήθηκε επαρκής «πρόληψη» η ελεύθερη είσοδος ακόμα και από αυτές τις χώρες!!!!!!!! Η δικαιολογία; Δεν έχει νόημα να πάρουμε κανένα μέτρο, γιατί ο ιός θα περάσει οπωσδήποτε!!!!!!!!!!!!!!! [Ο ορισμός της αυτοεκπληρούμενης «προφητείας».]

Εβλεπα άναυδος τους «ειδικούς» να λένε αυτά τα πράγματα και αναρωτιόμουν πριν το πρώτο κρούσμα, γιατί δεν εφαρμοζόταν καραντίνα σε κάθε εισερχόμενο άτομο, ή αντικείμενο; Δεν λέω, ότι θα ήταν μικρό το κόστος και η αναστάτωση, αλλά μπορούν να συγκριθούν με αυτό που υφίσταται σήμερα και πολύ περισσότερο με αυτά που οι ίδιοι προβλέπουν;

Οι άνθρωποι βρήκαν ως πιο «εύκολη» την μέθοδο της ιχνηλάτησης των επαφών των βεβαιωμένων κρουσμάτων!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς, για να πιστέψει, ότι αυτό είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο από την καραντίνα;

ΟΛΑ τα «προληπτικά» μέτρα είναι στάχτη στα μάτια, αφού το ΜΟΝΟ, που θα μπορούσε να μας θωρακίσει δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Αναρωτιόμαστε πλέον, αν είναι εγκληματική ανικανότητα, ή προσχεδιασμένο έγκλημα. Διαισθητικά (αλλά και από την πείρα της ζωής) κλίνω προς το πρώτο, αλλά πλέον δεν μπορώ να αποκλείσω και το δεύτερο.

Πολλά είναι αυτά που με ψυλλιάζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρώτα από όλα αυτή η «κλιμάκωση» των μέτρων, που διαρκώς ακολουθεί την εξάπλωση και ποτέ δεν την προλαμβάνει. Αντί να βάλουν σε καραντίνα μερικές εκατοντάδες, ή χιλιάδες εισερχόμενους, μέσα σε λίγες ημέρες άρχισαν να μπαίνουν σε ψευτοκαραντίνα εκατοντάδες χιλιάδες και πριν καταλάβουμε τι έγινε, μπήκε σε καραντίνα όλη η χώρα.

Γελοιότητες περί ατομικής ευθύνης, έγιναν η επίσημη πολιτική του κράτους!!!!!!!!!!!!!! [Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ατομική ευθύνη, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανευθυνότητα του κράτους.] Η ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα είναι ότι δήθεν καταγράφουμε τα κρούσματα και δήθεν είχαμε μόνο 120 όταν βγήκε ανακοίνωση να μην πηγαίνουμε πουθενά και να μην απασχολούμε καν το ΕΣΥ, αν έχουμε ήπια συμπτώματα!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδή πλέον καταγράφονται μόνο οι σοβαρά ασθενούντες και αυτοί παρουσιάζονται ως το σύνολο των κρουσμάτων. Τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, όπως ακριβώς κάνει και ο Ερντογάν. Πιστεύω, ότι είναι πλέον χιλιάδες και είναι αδύνατον πιά να ελεγχθεί η εξάπλωση.

Στην ουσία ήταν αδύνατο να ελεγχθεί ακόμα και τις πρώτες μέρες, γιατί μέχρι να ασθενήσει ένας φορέας, έχει έλθει σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους καθημερινά και αυτοί με την σειρά τους με άλλους και οι άλλοι με άλλους και πάει λέγοντας. Το θέμα ήταν να μην μπουν τα πρώτα κρούσματα. Ακόμα κι αν ο στόχος ήταν απλώς η επιβράδυνση της εξάπλωσης, το ίδιο έπρεπε να κάνουμε. Τώρα για ποιόν «έλεγχο» και ποια «επιβράδυνση» μιλάνε οι άχρηστοι;

Και ξαφνικά βγήκε ο Μπίλης μπούλης και μας την είπε «Δεν τηρήσατε τα μέτρα, γι αυτό βάζω κι άλλα». Βρήκαν ευκαιρία να εξοντώσουν και τους υπόλοιπους επαγγελματίες. Δεν λέω να μην κλείσουν τα μαγαζιά, αλλά ενώ στους υπάλληλους δίνεται ένα επίδομα, στους επαγγελματίες δεν χαρίζουν ούτε λίγα από τα χαράτσια, έστω αυτής της περιόδου. Απλά αναβάλλουν την εκτέλεση. Και βέβαια δεν θα ήταν ανάγκη να κλείσουν μαγαζιά, σχολεία κ.λ.π. αν είχε εφαρμοστεί η καραντίνα εισερχομένων. Επιπλέον τους φόρτωσαν με τα 2|3 του μισθού των υποχρεωτικά αργούντων υπαλλήλων!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το δικό τους λάθος το φορτώνουν τώρα στους επαγγελματίες, δίνοντας τους την χαριστική βολή. Κάνουν, ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι οι περισσότεροι είναι ήδη καταχρεωμένοι και οι υπόλοιποι κρέμονται από μία κλωστή. Τις δικές τους αργομισθίες δεν τις θίγουν ούτε στο ελάχιστο βέβαια. Στραγγίζουν το αίμα των επαγγελματιών, για να συνεχίσουν την καλοπέραση τα κρατικοδίαιτα παράσιτα, που παριστάνουν ότι κυβερνούν.

Επειδή άλλοι θα πεθάνουν, άλλοι θα καταστραφούν και άλλοι θα πεινάσουν από την ανευθυνότητα αυτών των παράσιτων, φαντάζομαι θα έλθει και η ώρα της δίκης των δολοφόνων και τότε θα πρέπει να απαντήσουν. Τι τους έκανε να πιστεύουν, ότι η καραντίνα εισερχομένων ήταν περιττό και ατελέσφορο μέτρο; Τι τους έκανε να πιστεύουν, ότι η «ιχνηλάτηση», θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική; Ούτε ο Ραν ταν πλαν δεν θα έλεγε τέτοιες ασυναρτησίες.

Μπήκαν 50 από Ιταλία και 50 από Ισραήλ, που δεν νοσούσαν κατά την είσοδο. Την πρώτη ήμερα ήλθαν σε επαφή (να πούμε πολύ μετριοπαθώς) με 10 άτομα ο καθένας και αυτοί με την σειρά τους με άλλα 5 άτομα μετά από αυτήν την επαφή (την ίδια ημέρα) και αυτοί με την σειρά τους με άλλους και αυτοί με άλλους, ούτως ώστε την πρώτη ημέρα φτάνουμε τουλάχιστον στα 2.000 άτομα. Αν αρχίσουν να νοσούν οι πρώτοι δύο ημέρες μετά, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες επαφές, που πρέπει να διερευνηθούν και εφόσον όλοι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν και θυμούνται τις επαφές τους… Κι όμως αυτές τις ηλιθιότητες συνεχίζουν να τις λένε και να φτιάχνουν «κέντρα ιχνηλάτησης» στο πυροσβεστικό σώμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βομβαρδίζουν τον κοσμάκη με αλλοπρόσαλλα μέτρα. Ρωτάει ο δημοσιογράφος τον «ειδικό» «Τώρα που οι μαθητές δεν πάνε σχολείο, μπορούν να συναναστρέφονται μεταξύ τους;» Και ο «ειδικός» απαντά «Μέχρι 4-5 παιδιά δεν πειράζει»!!!! Ξέχασε να πει, ότι τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να παίζουν, γιατί αν κάνουν φροντιστήριο, η αστυνομία μπαγλαρώνει τον φροντιστή!!!!!!!!!!!

Αν η Ιταλία και το Ισραήλ ήταν οι πρώτες χώρες που επλήγησαν, ίσως θα ήταν κάπως δικαιολογημένη η αβελτηρία, αλλά εδώ ξέραμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα, αν έμπαινε ο ιός στην χώρα από την περίπτωση της Κίνας. Η Κίνα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση με πολύ σκληρή καραντίνα, με την οποία απομόνωνε ολόκληρες επαρχίες στο εσωτερικό. Εμείς δεν ήταν ανάγκη να καταφύγουμε σε τόσο σκληρά μέτρα.

Το Φεβρουάριο πολλά ξενοδοχεία είναι κλειστά. Θα μπορούσαν να νοικιαστούν μερικά και να γίνουν χώροι καραντίνας των εισερχομένων με πολύ καλές και ασφαλείς συνθήκες γι αυτούς. Σε άρθρο που διάβασα, το έκανε η Ταϊβάν και περιόρισε την ασθένεια μόνο σε κάποιους εισελθόντες, οι οποίοι όμως δεν μετάδωσαν την ασθένεια στον υπόλοιπο πληθυσμό. [Για να καταλάβουμε πως το αντιμετώπισε, 800.000 Ταϊβανέζοι εργάζονταν στην Κίνα. Το σύνολο των κρουσμάτων σε 23.000.000 πληθυσμό είναι 45 και των νεκρών ένας και βέβαια σε πενταπλάσιο χρόνο από την Ελλάδα, που πλήττεται μόλις δύο εβδομάδες. Εκεί δεν υπήρξε καμία «κλιμάκωση» μέτρων. Επιβλήθηκαν όλα δια μιάς με την υποψία μόνο, ότι κάτι περίεργο τρέχει στην Κίνα και η χώρα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Δεν νέκρωσε όπως η Ελλάδα και οι άλλες «σοβαρές» χώρες.]

Αρα υπάρχουν ειδικοί, που συμφωνούν με την άποψη μου. Αλλωστε αυτή ήταν η πρακτική αιώνων και συνεχίζει να εφαρμόζεται και στην σύγχρονη εποχή. Πως γίνεται σε αυτήν την τόσο δύσκολη και επικίνδυνη περίπτωση να μην εκφράστηκε στα ΜΜΕ ούτε από έναν ειδικό αυτή η άποψη; Τέτοια πρωτοφανής ομοφωνία στον επιστημονικό κόσμο δεν έχει ξαναγίνει για κανένα θέμα. Είναι πραγματική αυτή η ομοφωνία στο λάθος, ή απλά φιμώνονται οι αντίθετες απόψεις από τα συστημικά ΜΜΕ; Ότι κι αν συμβαίνει από τα δύο, είναι τρομακτικό.

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε δυό πράγματα για την ακαδημαϊκή κοινότητα. Πολλοί νομίζουν, ότι πρόκειται για ένα ανοιχτόμυαλο κόσμο αλληλοσεβασμού και ελεύθερου και ισότιμου επιστημονικού διαλόγου. Τρίχες· υπάρχει αυστηρή ιεραρχία, η οποία μάλιστα δεν έχει συγκροτηθεί με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια. Αν εμείς οι απλοί πολίτες έχουμε γνώμη επί παντός επιστητού και από καιρού την εκφράζουμε στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι από τους «ειδικούς» δεν έχουν γνώμη ούτε επί του αντικειμένου τους και απλά παπαγαλίζουν, ότι επιβάλλει το σύστημα των μεγαλοκαθηγητάδων και των αλλότριων συμφερόντων.

Ετσι «επιστημονική αλήθεια» είναι ότι γουστάρει το σύστημα σε κάθε δεδομένη στιγμή. Επειδή ο κόσμος πλέον βλέπει την επιστήμη και την επιστημονική κοινότητα, όπως έβλεπε την θρησκεία, το ιερατείο, τους μάγους και τους αοιδούς, δηλαδή με μεταφυσική δεισιδαιμονία, το σύστημα βαφτίζει ως «επιστημονική αλήθεια», ότι θέλει να περάσει. Θυμηθείτε τις γελοιότητες της «μελέτης» πανεπιστημίου της Ιταλίας για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Αυτό γίνεται παντού και πάντα.

Τα ίδια «επιστημονικά» καραγκιοζιλίκια γίνονται τώρα από τον Κικίλια, ο οποίος διαρκώς επικαλείται τους επιστημονικούς φορείς. Κατά την γνώμη μου είναι άμεσα συναυτουργοί στο έγκλημα και πρέπει να πληρώσουν ανάλογα με τους δρακόντειους νόμους, που θεσπίζουν οι ίδιοι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό. Τι προβλέπουν για όποιον με την ανευθυνότητα του θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία; Το ελάχιστο πενταετής φυλάκιση, εάν υπάρξουν θύματα τουλάχιστον δεκαετής και αν είναι περισσότερα του ενός ισόβια. Μόνοι τους λοιπόν όρισαν τις ποινές τους, θεωρώντας βέβαια ότι αυτές θα εφαρμοστούν μόνο σε φουκαράδες επαγγελματίες, που μπροστά στο φάσμα της οικονομικής τους καταστροφής απείθησαν.

Εχω πει πολλές φορές, ότι το κριτήριο της ψήφου μας πρέπει να είναι η εντιμότητα και όχι τα προσόντα, γιατί ο πονηρός τα προσόντα του δεν τα θέτει στην υπηρεσία του λαού, αλλά της τσέπης του και της ματαιοδοξίας του. Πολύ περισσότερο που η «αξία» των πολιτικών μας συνίσταται στο παραμύθιασμα, τον φαφλαταδισμό και τις πονηριές.

Αν ήμουν στην θέση αυτού του κοπρίτη, ακόμα κι αν είχα απέναντι όλους τους γιατρούς του κόσμου να μου λένε, ότι δεν πρέπει να εφαρμόσουμε καραντίνα εισερχομένων, θα τους έφτυνα όλους και θα έκανα το σωστό. Ας πούμε όμως, ότι εγώ είμαι υπερβολικός και παραξενιάρης· βρέθηκε προ τέτοιου διλλήματος ο Μπίλης; Ολοι ανεξαιρέτως οι γιατροί του είπαν, ότι είναι περιττή η καραντίνα, ακόμα και η απλή θερμομέτρηση, ακόμα και των εισερχομένων από βόρεια Ιταλία;

Ας το σημειώσει αυτό ο αναγνώστης και να το θυμηθεί, όταν έλθει η ώρα του απολογισμού. Εγώ ξέρω ότι οι γιατροί από τον φόβο της ευθύνης συνήθως είναι υπερβολικοί στα προτεινόμενα μέτρα. Είναι δυνατόν σε αυτήν την περίπτωση να το έριξαν όλοι στην αφασία, όπως η μακιγιαρισμένη θείτσα της ΕΙΝΑΠ; Ισως τώρα δεν μιλάνε δημόσια, γιατί είναι η ώρα της μάχης και δεν θέλουν να προκαλέσουν μεγαλύτερο πανικό. Όταν έλθει η ώρα του επιμερισμού ευθυνών, θα ανοίξουν πολλά στόματα.

Όμως τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν όλοι, τι έκαναν τις 2-3 κρίσιμες ημέρες, που το πράγμα μπορούσε να μπει σε σωστές βάσεις αντιμετώπισης. Εδώ νοιώθω συνένοχος εγώ, που δεν έγραψα αυτό το άρθρο εκείνες τις ημέρες, παρότι ήμουν χίλια τα εκατό σίγουρος, που θα με γράψουν όλοι. Για την απειροελάχιστη πιθανότητα να συγκινούσα έστω έναν γιατρό, έναν υπεύθυνο, σκέφτομαι ότι ίσως δεν έπραξα σωστά, αλλά δεν μου πέρναγε απ το μυαλό, ότι δεν θα βρισκόταν κανείς ειδικός να προτείνει το σωστό. Σαν να ήταν κάτι τόσο καινοφανές, τόσο ακραίο…

Βέβαια στην πραγματικότητα ούτε ο Μπιλάκος, ούτε ο Κούλης, ούτε ο Μπουμπούκος κινδυνεύουν πολύ από ειδικό δικαστήριο και μάλιστα από καταδίκη, γιατί θα επικαλεστούν την παγκόσμια πρακτική και σε αυτό θα έχουν δίκιο. Αυτό πιά πώς να το εξηγήσει κανείς; Και καλά η «ψωροκώσταινα»· τα «σοβαρά» κράτη απεδείχθησαν χειρότερα. Ετσι φουντώνουν οι θεωρίες συνομωσίας και ποτέ δεν ξέρει κανείς, πως θα αντιδράσει ο όχλος, όταν νοιώσει, ότι απειλείται η ίδια του η ζωή. Εχει μεγάλη σημασία, αν αυτό συμβαίνει από ανεπάρκεια και ανικανότητα, ή από σατανικά σχέδια; Αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, γιατί να μην είναι ίδιες και οι αντιδράσεις του κόσμου;

Δεν ξέρω αν επικρατήσει το χάος, ή αν η καλοκαιρινή ζέστη και η επιστημονική έρευνα σταματήσουν έγκαιρα το κακό και απλά διαπιστώσουμε, ότι τελικά ήταν πολύ μικρότερο από την κοινή γρίπη, τα τροχαία κ.λ.π.. Στην πραγματικότητα δεν είμαι απαισιόδοξος, γιατί είναι έξω από την φύση μου αυτό. Και σε άλλη περίπτωση είπαμε, ότι ο κόσμος αλλάζει οριστικά, αλλά δεν έγινε αυτό (11 Σεπτεμβρίου 2001). Όμως πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό και μία φορά σπάει. Το παγκόσμιο σύστημα δείχνει να στηρίζεται σε πήλινα πόδια και από την μια στιγμή στην άλλη από την αφασία ξεπηδάει ο πανικός, από την νιρβάνα και την ευφορία η πείνα και η δυστυχία.

Οι Ιερεμιάδες μου λοιπόν δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας καταπτοημένης ψυχολογίας, αλλά της απλής λογικής, που τόσο λείπει από τον κόσμο των «ειδικών» και των ειδημόνων…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator