ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ: “Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας”

0


Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, το Βιβλιοπωλείο “Κιβωτός” και οι Εκδόσεις Πατάκη με την υποστήριξη του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων παρουσίασαν το νέο βιβλίο της Λένας Διβάνη, “Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας”.

Η κ.Τόνια Τζαναβάρα, έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου και προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων μίλησε για την συγγραφέα και για το ταξίδι στην ιστορία που προσφέρει το βιβλίο της, μέσα από την προσωπική ζωή πρωταγωνιστών της Ελληνικής Ιστορίας.

Η συγγραφέας κ.Λένα Διβάνη, καθηγήτρια της Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών, αφού αναφέρθηκε στην εμπειρία διδασκαλίας της Ιστορίας, μίλησε για το βιβλίο της, για την επιλογή της να παρουσιάσει ζευγάρια, για τη μαγεία της έρευνας και της εύρεσης πηγών, για τα γεγονότα και την ερμηνεία τους, για τη μεγάλη σημασία των βιογραφιών και για τον σημαντικότατο ρόλο που διαδραματίζει η προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών της Ιστορίας στη λήψη αποφάσεων και στην όλη δράση τους.

Στο βιβλίο της κ.Λένας Διβάνη ζευγάρια από το 1821 ως την δεκαετία του 1960 ζωντανεύουν μέσα από τις φωτεινές και σκοτεινές τους στιγμές και γράφουν την Ιστορία της Ελλάδας!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi























Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 28, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ: “Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας” "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator