H δίωξη στην Ελλάδα θα κινητοποιήσει τους Αλβανούς για τη δολοφονία Κατσίφα;

0




Του Παναγιώτη Στάθη

Περισσότερο ως άσκηση πίεσης προς την πλευρά των αλβανικών αρχών που εδώ και 14 μήνες σφυρίζουν αδιάφορα για την υπόθεση και λιγότερο ως ενέργεια που παράγει άμεσα νομικά αποτελέσματα, θεωρείται η κίνηση των ελληνικών δικαστικών αρχών να κινήσουν ποινική διαδικασία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του Κων/νου Κατσίφα.

Ο Έλληνας ανακριτής ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση αναμένεται να ζητήσει τα ονόματα των Αλβανών – κομάντος, μελών της ειδικής ομάδας που συμμετείχε στην επιχείρηση στο χωριό Βουλιαράτες, λίγα μέτρα από το σπίτι του Κων/νου Κατσίφα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018, που κατέληξε στον θάνατό του. Αυτό θα γίνει μέσω δικαστικής συνδρομής και είναι ουσιαστικά μονόδρομος μετά την ποινική δίωξη που άσκησε για την υπόθεση η Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών . Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου.


Δικαστική συνδρομή

Ο δικαστικός λειτουργός τώρα θα κληθεί τώρα να ταυτοποιήσει τους "άγνωστους δράστες" (προφανώς μένει να ταυτοποιηθούν απο τις αρχές αφού οι πυροβολισμοί προήλθαν από τα όπλα των Αλβανών αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων").

Οι αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές κωλυσιεργούν και ουσιαστικά δεν αντιδρούν στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα, για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Ο Έλληνας εισαγγελέας είχε λάβει παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό, που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, προχώρησε στην απαγγελία της κατηγορίας η οποία προφανώς "φωτογραφίζει" επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι έλαβε καταθέσεις τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του, όσο και από τον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης αντέδρασε λέγοντας ότι "θέλουμε να ξέρουμε γιατί δολοφόνησαν το παιδί μας. Ήταν καθαρός. Δε βίασε, δε σκότωσε, δεν έκλεψε".

Όπως είπε, "δεν άντεχε τους εγκληματίες και τους δολοφόνους εδώ. Γιατί το κυνήγησαν το παιδί μου; Άδικα το δολοφόνησαν. Το παιδί μου αγαπούσε τη σημαία, την πατρίδα, το έθνος. Ήταν ξεκάθαρο και μου το εκτέλεσαν άδικα. Θέλω να βγουν όλοι οι ένοχοι στο φως και να δικαστούν. Να ηρεμήσει και να δικαιωθεί η ψυχούλα του και η δική μας ψυχή".

Capital
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 03, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "H δίωξη στην Ελλάδα θα κινητοποιήσει τους Αλβανούς για τη δολοφονία Κατσίφα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator