Η Ελλάδα ως Αναθεωρητική Δύναμη

0
Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη

Είναι πλέον παραπάνω από ευκρινές ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει ουραγός των γεωπολιτικών εξελίξεων. Η Τουρκία και πιο συγκεκριμένα ο Ερντογάν κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου όπως ακριβώς έπραξε και στο μέτωπο της Συρίας. Παραγγέλνει εξοπλισμούς και από τις δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις του μετώπου χωρίς να του επιβάλλονται κυρώσεις. Η δε πολεμική του βιομηχανία αναπτύσσεται πλήρως δίνοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να κατασκευάζει άρματα μάχης και όχι μόνο πολύ φθηνότερα από ό,τι η Ελλάδα.

Αντί λοιπόν αυτό να αποτελέσει ένα σοβαρό μάθημα στο πολιτικό σύστημα της χώρας το τελευταίο περιορίζεται αποκλειστικά στην προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς τονίζοντας το παράνομο των ενεργειών της γείτονος ώστε να παραμείνει η Ελλάδα μία χώρα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Δεν είναι πλέον το δόγμα αυτό ξεπερασμένο νομίζετε; Σε έναν κόσμο που μετεξελίσσεται συνεχώς και ραγδαία η έννοια και η πραγματικότητα της ισχύος θα καθορίζει ολοένα και περισσότερο τις εξελίξεις.

Διότι όταν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν δύνανται να ομονοήσουν το κενό ισχύος που αφήνουν θα έρθει να το πληρώσουν χώρες που να είναι δυνατές και πρόθυμες να το καλύψουν μέσω της δικής τους ισχύος. Τέτοιο ρόλο φαίνεται ότι αναλαμβάνει και η Τουρκία. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την ξεπεράσουμε.


Άλλωστε όπως καταθέτουν πολύ σοβαροί αναλυτές του χώρου, άνθρωποι δηλαδή χωρίς εξαρτήσεις, η κύρια προτεραιότητα των ΗΠΑ πλέον στον νέο κόσμο που αναδύεται είναι η ανάσχεση της Κίνας τόσο από την μεριά του Ειρηνικού όσο και προς δυσμάς χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως ένα κράτος – εργαλείο που θα φρακάρει τον δρόμο του μεταξιού στην Δύση. Αυτό φυσικά ευνοεί την Τουρκία και της επιτρέπει να καταστεί κράτος ταραξίας στην περιοχή μας. Και είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν πρόκειται να κάτσει ήσυχη και να εκτελεί παραγγέλματα. Τελικός στόχος της Τουρκίας είναι να χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις προς όφελός της ούτως ώστε να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά μαθήματα που θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψιν ο πολιτικός κόσμος της χώρας;

1. Ο νόμος της Ισχύος καθιστά ένα κράτος υπολογίσιμο ή μη υπολογίσιμο παίκτη στις διεθνείς σχέσεις. Το γεγονός ότι η Ελλάδα ακόμα δεν έχει ξεμπλοκάρει από παρωχημένα δόγματα τα οποία υπολογίζουν πως η ΕΕ θα πολεμήσει για εκείνη ή ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο του σερίφη της ανθρωπότητας είναι βαθειά νυχτωμένοι. Μόνο με δική της πολεμική βιομηχανία σε συνεργασία και με ιδιωτικές εταιρείες θα καταφέρει η χώρα μας να αντιστρέψει την πορεία της προς την Φινλανδοποίηση. Δηλαδή την διατήρησή μας ως τύποις και μόνον ανεξαρτήτου κράτους αλλά που θα εκτελεί τα παραγγέλματα της Τουρκίας που θα είναι η υπερδύναμη της περιοχής. Όπως ακριβώς έπραξε η Φινλανδία με την Σοβιετική Ένωση μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η πορεία της χώρας σε ένα στάτους Ισραήλ κατ’ επέκτασιν είναι μονόδρομος εάν την ενδιαφέρει να επιβιώσει.

2. Οι δημογραφικοί δείκτες και η οικονομική άνθηση μίας χώρας την καθιστούν υπολογίσιμη δύναμη. Μία αγορά σαν αυτή της Τουρκίας που μετρά περίπου 80 εκ. κατοίκους δεν μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα. Διαθέτει στην ποσότητά της μεγάλη αγοραστική δύναμη. Η Ελλάδα μετρά μόνον 11 εκ. περίπου μην γνωρίζοντας ακριβώς πόσοι εξ αυτών είναι λαθρομετανάστες. Η Ολλανδία, χώρα με σαφέστατα μικρότερη έκταση αριθμεί σχεδόν 17 εκ. κατοίκους. Αν δεν αναστραφεί λοιπόν η δημογραφική μας γήρανση, όχι προφανώς εισάγοντας λαθρομετανάστες, προβλέπεται ζοφερό το μέλλον του Ελληνικού Έθνους.

3. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των ναυτικών δυνάμεων. Και ως τέτοια λογίζεται πλέον και η Κίνα. Αφ’ης στιγμής οι παραδοσιακοί σύμμαχοί μας δεν είναι διατεθειμένοι με αποφασιστικότητα να προστατεύσουν τα συμφέροντα μίας Δυτικής χώρας η τελευταία οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεργασιών αφού πρώτα εκτελέσει τις ως άνω απαραίτητες ενέργειες που θα της επιτρέψουν να ξαναγίνει μία υπολογίσιμη δύναμη. Θα έπρεπε να είναι παραπάνω από αυτονόητο ότι η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σε όλα τα επίπεδα είναι αναγκαία.

Κανείς δεν θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνουμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Οι επενδύσεις στο ελληνικό, η μείωση της φορολογίας και η διαφύλαξη της εσωτερικής εννόμου τάξεως κρίνονται προφανώς ως σημαντικά βήματα και κεκτημένα. Δίχως όμως σχέδιο για να καταστεί η Ελλάδα και αυτή με την σειρά της μία αναθεωρητική Δύναμη ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να επιβιώσει.

The Righter
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ελλάδα ως Αναθεωρητική Δύναμη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator