ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ” ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας”

0


Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στον Πολυχώρο “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Παλαίχθων” Κορίνθου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: “Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας” και ομιλητή τον Αστροφυσικό Δρ. Στράτο Θεοδοσίου.

Η κ.Δήμητρα Αποστόλου, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου “Παλαίχθων” Κορίνθου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή και το κοινό.

Η κ. Άννα Δοντά, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Παλαίχθων” Αθηνών, παρουσίασε τον ομιλητή και διάβασε αποσπάσματα από ποιητικές του συλλογές.

Ο Δρ. Στράτος Θεοδοσίου μίλησε για το πολύ σημαντικό θέμα του καθορισμού του έτους τόσο για την οργάνωση των κοινωνιών όσο και για το τελετουργικό της θρησκείας, παρουσίασε αναλυτικά όλες τις προσπάθειες καθορισμού του έτους, τα προβλήματα που παρουσίαζαν, τις ανάγκες που εξυπηρετούσαν, τα πρώτα ημερολόγια που έφτιαξαν οι ιερείς - αστρονόμοι, βασισμένοι στις φάσεις της Σελήνης, το πέρασμα στην χρήση των ηλιακών ημερολογίων και το σημερινό ημερολόγιο.

Όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, διατύπωσαν ερωτήματα και ευχαρίστησαν τον ομιλητή για το ταξίδι στο παρελθόν μέσω της ανάλυσης του ημερολογιακού ζητήματος από την άποψη της Αστρονομίας.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 09, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ” ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας” "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator