Ως που μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία και τι θα γίνει

0




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει στην έμπρακτη εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Νοεμβρίου με την Λιβύη για τον καθορισμό της συνοριακής γραμμής της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών, προβάλλουν σήμερα τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ με τον ειρωνικό ισχυρισμό ότι η συμφωνία αυτή έγινε για να φέρει την…ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε άρθρο της στην γνωστή τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, με τον τίτλο : «İşte dünyanın konuştuğu harita» προβάλλεται η άποψη ότι η Τουρκία αιφνιδίασε ουσιαστικά όλη την διεθνή κοινότητα με την συμφωνία που υπέγραψε με την Λιβύη και ειδικά την Ελλάδα, που βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων. Παράλληλα και δια του στόματος του υπουργού Εξωτερικών, κ Τσαούσογλου, επέκρινε έντονα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει τον πρέσβη της επίσημης κυβέρνησης τα Λιβύης.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα επίμονα είναι ως που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Τουρκία, παρά τις μεγαλόσχημες δηλώσεις της ότι απτόητη θα εφαρμόσει την συμφωνία παρά τις έντονες επικρίσεις για παραβίαση της διεθνής νομιμότητας.


Ένας σημαντικός παράγοντος που μέχρι τώρα δεν έχει εκδηλωθεί, όσον αφορά αυτή την συμφωνία, είναι η Ρωσία και είναι ίσως ο μόνος σημαντικός προάγοντας που ενδιαφέρεται άμεσα και που υπολογίζει σοβαρά η Άγκυρα στις επόμενες κινήσεις της.

Ένα στοιχείο εδώ που θα πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι η Μόσχα δεν θα ήθελε με κανένα τρόπο να υπάρξει θερμή αναμέτρηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γιατί με μια τέτοια εξέλιξη το Αιγαίο κηρύσσεται εμπόλεμη ζώνη και η Ρωσία αναγκαστικά αποκόπτεται από την ανατολική Μεσόγειο, καθώς είναι η μόνη διέξοδος της από την Μαύρη θάλασσα. Ερώτημα τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν κυρίως από την αντίδραση της Αθήνας. Αν η ελληνική πλευρά μείνει στα λόγια και στις…επικλήσεις του Διεθνούς Δικαίου, στην περίπτωση που η Άγκυρα προχωρήσει και στείλει ερευνητικά σκάφη νοτιοανατολικά της Κρήτης με την πρόφαση να μην προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο, (πολιτική Πάγκαλου), τότε όλα θα είναι «μελί γάλα».

Στην περίπτωση όμως αυτή, η εθνική κυριαρχία θα έχει γίνει παρανάλωμα της σύγχρονης ελληνικής προδοσίας και να θυμούνται όλοι πως μια προδοσία έχει και ένα… εκτελεστικό απόσπασμα στο Γουδί.

Διαλέγετε και παίρνετε…

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 19, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ως που μπορεί να προχωρήσει η Τουρκία και τι θα γίνει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator