Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: "ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020 Ή ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ" !!!

0



Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων « ΔΗΜΟΣ»

Ο Αρχικός και κυρίαρχος στόχος του συνδυασμού μας ήταν να βάλουμε στο διάλογο για τα τοπικά δρώμενα τον Σικυώνιο πολίτη. Βασική μας εκτίμηση γιατί δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σ αυτό το δήμο είναι η μη συμμετοχή του κόσμου που κατά κάποιο τρόπο είναι ερμηνεύσιμη καθώς η επίσημη πολιτεία αλλά κυρίως η δημοτική αρχή του Σταματόπουλου τον θέλει στο περιθώριο. Λαμπρή απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως μιλήσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 11 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 χωρίς η δημοτική αρχή να έχει συγκροτήσει την επιτροπή διαβούλευσης που ήταν υποχρεωμένη σύμφωνα με τον Ν.4555/18. Σε αντίθεση με την πολιτική απομάκρυνσης του πολίτη από τα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης που ακολουθεί η δημοτική αρχή , εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για το τι γίνεται στο δήμο με όποια μέσα διαθέτουμε και κυρίως μέσω της σελίδας μας στο διαδίκτυο. Για εμάς το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου αποτελεί την κυρίαρχη εικόνα των έργων που εκτελεί η θα εκτελέσει η δημοτική αρχή. Το τεχνικό πρόγραμμα έχει όλα αυτά τα στοιχεία που καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαψεύσει όσο καλή προπαγανδιστική ομάδα και να διαθέτει. Είναι ο καθρέπτης του δήμου που δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
Ας σταθούμε για λίγο σ αυτόν τον καθρέπτη (το τεχνικό πρόγραμμα) για να δούμε τι βλέπουμε :
Ξεκινάμε από τον προϋπολογισμό του τ.π. που σύμφωνα πάντα με την δημοτική αρχή ανέρχεται στα 16,2 εκατομμύρια ευρώ.
Αν σταθούμε με προσοχή και αναλύσουμε τους αριθμούς όπως ακριβώς μας τους δίνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου βλέπουμε :
- Ενα ποσοστό της τάξεως του 21% Ευρώ: 3,3 εκατομ. που δεν αφορά απολύτως τίποτα !!! είναι ένα κονδύλι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2014 ΕΣΠΑ και αφορούσε την κατασκευή εξωτερικών υδραγωγείων στο Φενεό..!!! αυτό το ποσό το σέρνουμε σε κάθε τ.π. έτσι για να εμφανίζουμε μεγάλο το τεχνικό πρόγραμμα.
- Στην συνέχεια βλέπουμε ένα ποσοστό 17,5% Ευρώ: 2,8 εκατομ. που αφορά έργα που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει (κυρίως έργα αγροτικής οδοποιίας και αποκατάστασης ζημιών από πλημμύρες)
- Ένα ποσοστό 19,1% Ευρώ : 3,1 εκατομ. που αφορά μόνο μελέτες ( Ευρώ :700 χιλ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου και Ευρώ: 2,4 εκατομ. για την αποκατάσταση των αποθηκών Α.Σ.Ο.)
- Υπάρχουν Ευρώ :1,2 εκατομ. (επιχορήγηση από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών για την ανακατασκευή της γέφυρας στο Μεσινό στη θέση Πλάκα) χωρίς μελέτη και φυσικά σύμβαση.
- Υπάρχουν Ευρώ : 920 χιλιάδες που έχουν να κάνουν με χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι που κατάργησε η νέα κυβέρνηση !!!
- Υπάρχουν ακόμα Ευρώ :446 χιλιάδες που αφορούν κυρίως έργα οδοποιίας από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ που δεν γνωρίζουμε πως και εάν θα υλοποιηθεί.
- Υπάρχουν Ευρώ : 27 χιλιάδες που αφορά την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στο Βασιλικό..!!!!
- Αρα τι μένει που αφορά πραγματικό έργο ;
- Το πραγματικό έργο έχει να κάνει με ένα ποσοστό 10,2% ..!!!! Ευρώ : 1,7 εκατομ. και αφορά κυρίως συνεχιζόμενα έργα.
- Επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα εμφανίζονται ακόμα δύο έργα . Το ένα έχει να κάνει με την υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης για το έργο αποκατάστασης υδραυλικών έργων στα πλαίσια υλοποίησης του έργου αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες της 29 Σεπτεμβρίου 2018 ύψους Ευρώ 1,9 εκατομ. για το οποίο δεν υπάρχει ούτε μελέτη ούτε σύμβαση..!!! Το άλλο αφορά την αποκατάσταση των αποθηκών Α.Σ.Ο ύψους Ευρώ : 578 χιλιάδες που ενώ έχει ξεκινήσει και έχει υλοποιηθεί έργο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ σήμερα οι εργασίες είναι σταματημένες.
- Αυτό λοιπόν είναι το περίφημο τεχνικό έργο του δημάρχου των εκατομμυρίων….. μπορείτε να το θαυμάσετε
- Τώρα νομίζω πως μπορεί και ο τελευταίος Σικυώνιος πολίτης να καταλάβει γιατί ο δήμος μας εμφανίζει τέτοια εικόνα…. Τα εκατομμύρια της δημοτικής αρχής είναι μόνο σε εφημερίδες , σε φιλικά sites ,και σε λόγια .
- Η πραγματική εικόνα είναι αποτυπωμένη με κάθε λεπτομέρεια στο υπάρχον τεχνικό πρόγραμμα…..
- Υ.Γ. Τα στοιχεία που αναφέρω μπορεί να τα ζητήσει όποιος θέλει από την τεχνική υπηρεσία του δήμου η και να τηλεφωνήσει στο 2742360106 κ. Παπαβασιλείου Βασίλειο.

- Με εκτίμηση Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: "ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020 Ή ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator