Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του ΕΕΣ Κορίνθου έγινε εθελόντρια δότης μυελού των οστών και ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

0


Ένα ηχηρό μήνυμα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κορίνθου που είχε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – «Χάρισε Ζωή», δώρισε το πολύτιμο μόσχευμα μέσω αίματος και Χάρισε Ζωή σε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος.

Αυτή η δράση ήταν συλλογικό αποτέλεσμα μιας πολύ δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΠΤ Κορίνθου), του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” και του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου) “Χάρισε Ζωή”, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να γίνει πραγματικότητα η 1η δωρεά μοσχεύματος μυελού των οστών για την Κορίνθου από τον 1ο δότη Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με την ελπίδα ότι «η πράξη του δωρητή μυελού των οστών θα αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς», θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη ενημέρωσης για τον τρόπο που μπορεί κάποιος εύκολα να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Το μήνυμα της δότριας:

“Το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι το δώρο του χρόνου σου. Μπορεί να είναι μερικά δευτερόλεπτα για σένα, αλλά για κάποιον άλλο, όλη του η ζωή.

Εγώ έκανα το πρώτο βήμα, σε μια εκδήλωση ενημέρωσης για την αναγκαιότητα προσφοράς μυελού των οστών, που συνδιοργάνωσαν ο Ερυθρός Σταυρός Τμήματος Κορίνθου στο οποίο ανήκω ως σαμαρείτισσα από το 2014, το ΚΕΔΜΟΠ “Χάρισε Ζωή”, καθώς και ο Σύλλογος “ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ” Αργολίδας.

Προσέφερε στον συνάνθρωπο σου οπότε μπορείς, για να κάνει και αυτός το ίδιο όταν το χρειαστείς. Γι’ αυτό μην αργείς ούτε στιγμή, βάλε στόχο τη Ζωή.”Έφη Καρούκη

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου
Κύπρου 89 Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6984-503577, Fax: 27410-23209
e-mail: korinthos_dpt@redcross.gr
https://www.facebook.com/EesKorinthos
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του ΕΕΣ Κορίνθου έγινε εθελόντρια δότης μυελού των οστών και ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator