Σύλλογος Παλαίχθων Κορίνθου: «Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας»

0Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ημερολόγια και τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν για την μέτρηση του χρόνου. Ο καθορισμός του έτους είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα τόσο για την οργάνωση των κοινωνιών αλλά και για το τελετουργικό της θρησκείας και για το λόγο αυτό απασχόλησε από παλιά τους ανθρώπους. Θα ακούσουμε για τα πρώτα ημερολόγια που έφτιαξαν οι ιερείς-αστρονόμοι, βασισμένοι στις φάσεις της Σελήνης, αλλά και το πώς περάσαμε στη χρήση των ηλιακών ημερολογίων και στο ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε σήμερα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τους τρόπους που επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά και την εξέλιξη των κοινωνιών μας.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι ο Αστροφυσικός Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Αφυπηρετήσας Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών στον Tομέα Aστροφυσικής-Aστρονομίας και Mηχανικής , Tμήμα Φυσικής - Πανεπιστημίου Aθηνών.
Αίθουσα Μ. Δημητριάδη, Αδειμάντου 12 Κόρινθος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 29, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύλλογος Παλαίχθων Κορίνθου: «Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator