Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Σικυωνίων

0

O Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2019 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σικυωνίων και εξετάστηκαν συνολικά 445 γυναίκες, εκ των οποίων οι 324 εξετάστηκαν στο Κιάτο, οι 16 στο Κρυονέρι, οι 54 στους Καλλιάνους και οι 51 στο Μεσινό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 219 από αυτές βρέθηκε να πάσχουν από οστεοπενία και 80 από οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας. Οι γυναίκες του Δήμου ανταποκρίθηκαν θετικά και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση, στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Ο Δήμος Σικυωνίων είναι ενεργό μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ από το 2010 και, σε συνεργασία με αυτό, υλοποιεί σε τακτά διαστήματα προγράμματα του δικτύου που αφορούν σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, με στόχο την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Ο Δήμαρχος τόνισε την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ για το δημιουργικό τους έργο.

Ο Δήμαρχος τέλος τόνισε ότι στο Δήμο Σικυωνίων η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου προλαμβάνουμε τα νοσήματα και διατηρούμε την ποιότητα ζωής των ασθενών».
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator