Ο Δήμος Κορινθίων συμβάλει στην ανάδειξη και προστασία της ανασκαφής της Τενέας

0



Την δέσμευσή του ο Δήμος Κορινθίων να συνδράμει για την κάλυψη και προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων στην ανασκαφή της Τενέας , απηύθυνε στην Αρχαιολόγο και Επίτιμη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς - φορέα που έχει την ευθύνη της ανασκαφής- ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κατά την επίσκεψή του στο χώρο το Σάββατο 12 Οκτωβρίου .

Χθες εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η σχετική δαπάνη .

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη λήξη των ανασκαφικών εργασιών και η παραπάνω δέσμευση δεν ήταν η μοναδική που δόθηκε. Η δρ. Έλενα Κόρκα υπενθύμισε στον Δήμαρχο την πρόταση του που είχε απευθύνει προεκλογικά παριστάμενος στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για δημιουργία "Ηλεκτρονικού Μουσείου" . Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για πλήρη υποστήριξη από το δήμο Κορινθίων και σημείωσε πως το Ηλεκτρονικό Μουσείο θα προσφέρει τα μέγιστα στην προβολή των σημαντικών ευρημάτων αλλά και στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Για τα σπουδαία ευρήματα της ανασκαφής αναμένεται επίσημη ενημέρωση εκ του φορέα.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Δήμος Κορινθίων συμβάλει στην ανάδειξη και προστασία της ανασκαφής της Τενέας "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator