Όταν δεν σου βγαίνει τίποτα τα κάνεις μπάχαλο με τον «Τζόκερ»

0
Τα αντιπολιτευτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορατά. Αλλά ότι λόγω αυτών θα στρεφόταν τόσο σύντομα σε αυτό που διέπρεψε στο παρελθόν, δηλαδή στην μπαχαλοποίηση και μάλιστα ενός θέματος τόσο ευαίσθητου γιατί ακουμπάει επί ανηλίκων, σχέσεων, εφηβείας κλπ δεν το περιμέναμε...

Γράφει η Μαρία Νταλιάνη

Καταιγιστικά τα γεγονότα γύρω από την παρουσία ανηλίκων στην ταινία «Joker». Κοιμηθήκαμε με έφοδο των ΕΚΑΜ σε κινηματογράφους και όταν ξυπνήσαμε τραβήξαμε τις κουρτίνες να σιγουρευτούμε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έβγαλε τα τανκς στους δρόμους και την αστυνομία με μεζούρες και ψαλίδια στο χέρι –άντε και κάτι να αφαιρεί τα τατουάζ γιατί αλλάζουν οι καιροί– προκειμένου να μετρήσει τα μίνι και να κουρέψει τους μαλλιάδες.

Πριν καλά καλά οι δημοσιογράφοι διασταυρώσουν τι ακριβώς έγινε, ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα, ένας πρώην Πρωθυπουργός, αφού πληροφόρησε πως ο ίδιος είδε την ταινία πριν από μια εβδομάδα έγραψε δημοσίως τα εξής: «Πού να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα “προοδευτική” κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του ’60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Οχι παίζουμε».


Η εξέλιξη της είδησης άφησε αδιάφορο τον πρώην Πρωθυπουργό. Δεν υπήρξε εντολή του υπουργείου Πολιτισμού, ούτε εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις τόσο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο και από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας για τα γεγονότα. Υπήρξαν και δηλώσεις δύο υπαλλήλων του υπουργείου που φαίνεται ότι έλαβαν εντολή… μεταξύ τους να κάνουν ό,τι έκαναν.

Κι ενώ σιγά σιγά ξεκαθάριζε το τοπίο, ένας πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής ο Στέλιος Κούλογλου «διεθνοποιεί» το ζήτημα υποβάλλοντας ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο! Στην ερώτηση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είχα επισημάνει σε προηγούμενη ερώτηση μου, (“Επιστροφή σε εποχές σκοταδισμού”) τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα . Υποτίθεται ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ανηλίκους, αλλά συλλήψεις για κινηματογραφική ταινία είχαν να σημειωθούν από την εποχή της στρατιωτικής δικτατορίας».

Συνοψίζοντας: τα αντιπολιτευτικά αδιέξοδα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ορατά τοις πάσι. Αλλά ότι λόγω αυτών θα στρεφόταν τόσο σύντομα σε αυτό που διέπρεψε στο παρελθόν, δηλαδή στην μπαχαλοποίηση ενός θέματος τόσο ευαίσθητου γιατί ακουμπάει επί ανηλίκων, σχέσεων, εφηβείας κλπ. δεν το περιμέναμε. Φυσικά, όταν έχεις εργαλειοποιήσει στο παρελθόν τα 14χρονα, για ποιο λόγο να μην το ξανακάνεις;

Πόσο μάλλον όταν σε λίγες ημέρες έχει 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη.

Protagon
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν δεν σου βγαίνει τίποτα τα κάνεις μπάχαλο με τον «Τζόκερ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator