ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

0



Η εξέλιξη της πρόθεσης παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου Ευρωστίνης σε σήριαλ είναι φανερό πια ότι αποτελεί μια διαδικασία η οποία λειτουργεί εις βάρος του Ωδείου που όλοι μας θέλουμε να αναπτύξουμε. Ήρθε η ώρα λοιπόν το θέμα να κλείσει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ξεκαθαρίζοντας όσον αφορά εμένα, για τελευταία φορά, κάποια βασικά σημεία.

Η διοικητική οργάνωση και η καθημερινή λειτουργία του Ωδείου αποτελεί ευθύνη του Ν.Π.Δ.Δ <<ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ>> , ενώ η εκπαιδευτική-καλλιτεχνική λειτουργία του αποτελεί ευθύνη του καλλιτεχνικού διευθυντή . Οι αρμοδιότητες αυτές πρέπει να είναι απολύτως διακριτές, αλλιώς η εύρυθμη λειτουργία του διαταράσσεται και το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Η ανακοίνωση η οποία προκάλεσε ( ή αποτέλεσε δικαιολογία για) το όλο ζήτημα, ήταν ανακοίνωση της Διοίκησης του Ωδείου και όχι του καλλιτεχνικού διευθυντή του. Συνεπώς η βαρύτατη κατηγορία περί παραποίησης εγγράφου του διευθυντή είναι το λιγότερο ατυχής. Προληπτική λογοκρισία σε ανακοινώσεις της Διοίκησης του Ωδείου δεν προβλέπεται και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν εκπαιδευτικό οργανισμό που σέβεται τον ρόλο και τον λόγο ύπαρξής του.

Τα λειτουργικά προβλήματα τα οποία εντοπίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν με την εν λόγω ανακοίνωση, δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό κομμάτι του Ωδείου. Απλά η εποχή που το Ωδείο λειτουργούσε << στον αυτόματο πιλότο>> όσον αφορά το διοικητικό του κομμάτι, παρήλθε ανεπιστρεπτί . Όσο και αν αυτή η εξέλιξη ενοχλεί και ταράζει, δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η στελέχωση του Ωδείου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Ν.Π.Δ.Δ <<ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ>>. Προσωπική μου άποψη και πεποίθηση όμως αποτελεί ότι τα τελεσίγραφα και τα διλλήματα δεν συνάδουν με το εκπαιδευτικό λειτούργημα και αποδεικνύουν έλλειψη του απαραίτητου μέτρου. <<Μέτρον Άριστον>>.

Σε μια δημοτική εκπαιδευτική μονάδα, συνεργασία με όρους και προαπαιτούμενα δεν νοείται. Η λογική της αυθεντίας μπορεί μόνο να αποτελέσει πρακτική σε κάποιο ιδιωτικό εγχείρημα, στην Ευρωστίνη, στο Ξυλόκαστρο ή κάπου αλλού. Τελεία και παύλα.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 19, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ Δ/ΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator