Η ΕΕ απορρίπτει το τουρκικό σχέδιο για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία

0Να τερματίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στη βόρεια Συρία καλεί την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απορρίπτει τα όποια τουρκικά σχέδια για δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στην περιοχή για την εγκατάσταση προσφύγων, διαμηνύοντας πως δεν θα παράσχει βοήθεια γι' αυτήν.

Σε κοινό ανακοινωθέν των «28», αναφέρεται πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σταματήσει την μονομερή στρατιωτική δράση».

Παράλληλα τονίζεται πως «είναι απίθανο η αποκαλούμενη "ζώνη ασφαλείας" στη βορειοανατολική Συρία, όπως την οραματίζεται η Τουρκία, να ικανοποιεί τα διεθνή κριτήρια για την επιστροφή προσφύγων».

Επιπλέον, η ΕΕ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία πως «δεν θα χορηγήσει βοήθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη σε περιοχές όπου τα δικαιώματα των τοπικών πληθυσμών αγνοούνται».


Νωρίτερα και ο Ζ .Κ. Γιούνκερ, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε ζητήσει τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, προειδοποιώντας ότι καμία ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν πρόκειται να δοθεί «για μια ζώνη ασφαλείας» στην περιοχή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε πως «η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΕΕ απορρίπτει το τουρκικό σχέδιο για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator