Θ.ΜΑΝΑΒΗΣ: "Η πρόταση μας για την παραλιακή ζώνη του δήμου Βέλου-Βόχας"

0



ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ.

Η καθεστωτικού τύπου, ιδιοκτησιακή αντίληψη στη διακυβέρνηση του δήμου Βέλου –Βόχας από το δήμαρχο κ. Παπακυριάκο, τον αντιδήμαρχο κ. Τρωγάδη και την παρέα τους, άφησε εκτεθειμένους τους επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης του δήμου μας, αφού δήμαρχος και αντιδήμαρχος «με το έτσι θέλω» αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την υπ’αριθμ. 4 / 2019 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την δημοπρασία κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας στο Βραχάτι, Κοκκώνι και Νεράντζα.

Στη δίψα τους για την εκ νέου ανάληψη της εξουσίας, οδήγησαν σε ομηρία δεκάδες επιχειρηματίες καθιστώντας τους ¨παράνομους¨ αφού ούτε δημοπρασία έκαναν ούτε τους εφοδίασαν με οποιαδήποτε άδεια για την χρήση του αιγιαλού και παραλίας, εγκαταλείποντας τους στο έλεος του θεού ή χειρότερα στο έλεος των αστυνομικών και λιμενικών αρχών οδηγώντας τους στην αυτόφωρη διαδικασία , την επιβολή προστίμων και την επιβολή κυρώσεων από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Τα λάθη και οι εγκληματικές παραλείψεις δημάρχου και αντιδημάρχου προκειμένου να εκμεταλλευτούν προεκλογικά τους επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης Βραχατίου, Κοκκωνίου και Νεράντζας, κατέστησαν με το ζόρι παράνομους υγιείς επιχειρηματίες χωρίς καμία δική τους ευθύνη, δημιούργησαν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των άλλων επιχειρήσεων στην χερσαία ζώνη λιμένος Βραχατίου, οδήγησαν σε απώλεια ανταποδοτικών εσόδων το δήμο μας και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό το διοικητικό «μπάχαλο» που δημιούργησαν στην παραλιακή ζώνη του δήμου μας έχει υπαίτιους : τον δήμαρχο κ. Παπακυριάκο και τον συνεργάτη του αντιδήμαρχο κ. Τρωγάδη. Η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, ο επικεφαλής Αθανάσιος Μανάβης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της, θα συνεδριάσουν άμεσα για αυτό το σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί, με σκοπό την προστασία των επιχειρηματιών από τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής Παπακυριάκου και φυσικά την αναζήτηση των ευθυνών από τους υπαίτιους δήμαρχο και αντιδήμαρχο με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων από τις αρχές και προσωπικού καταλογισμού των απολεσθέντων εσόδων των δημοτών μας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Ευθύς αμέσως με την σύγκλιση του νέου δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα φέρει το θέμα με άμεση προτεραιότητα στο δημοτικό συμβούλιο με τη δική της πρόταση της οποίας οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές – τις οποίες θέτει και σε δημόσια διαβούλευση – είναι οι εξής :

1 | Τήρηση στο ακέραιο των κανονισμών του δήμου μας για την χρήση κοινοχρήστων χώρων και αιγιαλού και παραλίας. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ είναι φανατικός υποστηρικτής της υγιούς επιχειρηματικότητας, μιας επιχειρηματικότητας που φέρνει ανάπτυξη, προσφέρει θέσεις εργασίας και φέρνει έσοδα στο δήμο μας. Ο επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί καταλαμβάνοντας κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να υποστηρίζεται από τη δημοτική αρχή.

Ο δήμος είναι υπεύθυνος για την τήρηση της νομιμότητας καθώς και για τον εφοδιασμό με τις απαραίτητες διοικητικές άδειες των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύεται και ο κοινόχρηστος χώρος, η ελεύθερη χρήση του οποίου ανήκει σε όλους του δημότες.

2 | Έλεγχος όλων των κοινοχρήστων χώρων του δήμου μας, με τον εφοδιασμό αδειών των νόμιμων επιχειρήσεων αλλά και την προστασία των κοινοχρήστων χώρων από αυθαίρετες καταλήψεις με την άμεση επιβολή διοικητικών κυρώσεων και απόδοση των κοινοχρήστων χώρων στο δημότη του δήμου Βέλου –Βόχας όπου ανήκουν.

3 | Μείωση κατά 50% της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για την χρήση κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας για το Βραχάτι, με τιμή εκκίνησης τα οκτώ (8) ευρώ (από 15 που είναι σήμερα) τιμή που ισχύει και για τις επιχειρήσεις στη χερσαία ζώνη λιμένος Βραχατίου ούτως ώστε να εξομοιωθούν οι τιμές δήμου και λιμενικού ταμείου και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται συνολικά στην παραλιακή ζώνη Βραχατίου, μια κατάσταση που συντηρεί η δημοτική αρχή Παπακυριάκου πάνω από 10 έτη. Μείωση κατά 50% της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για την χρήση κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας στο Κοκκώνι και την Νεράντζα, με τιμή εκκίνησης τα πέντε (5) ευρώ (από 10 που είναι σήμερα) τιμή δίκαιη και εύλογη, ανάλογη της τουριστικής κίνησης της περιοχής αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή με την διάβρωση των ακτών.

Η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης θα κατατεθεί αναλυτικά προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βέλου –Βόχας, μια πρόταση που θα εμπεριέχει και τις παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων πλευρών από την δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να δοθεί μια οριστική και δίκαιη λύση στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη του δήμου μας.

Δεν είναι δυνατόν υγιείς και νόμιμες επιχειρήσεις του δήμου μας που προσφέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα στο δήμο, να έχουν καταστεί όμηροι της δημοτικής αρχής και να ταλαιπωρούνται άδικα με αυτόφωρα και πρόστιμα εξαιτίας της ολιγωρίας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής Παπακυριάκου και της παρέας του, οι οποίοι άβουλοι και μοιραίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις των εγκληματικών λαθών και παραλείψεών τους ανήμποροι να αντιδράσουν.

Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο Δήμο Βέλου –Βόχας ξεκίνησε και θα συνεχίσει!
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 02, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θ.ΜΑΝΑΒΗΣ: "Η πρόταση μας για την παραλιακή ζώνη του δήμου Βέλου-Βόχας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator