Β.Νανόπουλος: Συνεχίζεται η προσπάθεια ν αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου για το ανοιχτό κέντρο κράτησης στην Κόρινθο

0Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη είχε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος. Η συνάντηση αφορούσε το ζήτημα της έλευσης νέων μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου και την δημιουργία ανοιχτής δομής φιλοξενίας.

Ο Δήμαρχος, αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση και επέστρεψε στην Κόρινθο, παραχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Κορίνθου συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τ' αποτελέσματά της.

"Κατηγορηματικά μετέφερα στον υπουργό την βούληση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων κανένας μετανάστης να μην έρθει στην Κόρινθο σε κλειστού ή ανοιχτού τύπου δομή. Ο Υπουργός ανέφερε πως πρόκειται για εθνικό θέμα, πως υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των αυξημένων ροών και πως στο χώρο του στρατοπέδου σχεδιάζεται να εγκατασταθούν 50 μεταλλικές κατασκευές που θυμίζουν αλλά δεν είναι σκηνές, οι οποίες θα φιλοξενήσουν 12 άτομα η καθεμιά, δηλαδή μιλούμε για 600 άτομα σύνολο. Θα είναι Αφγανοί , οικογένειες οι οποίες βρίσκονταν ως σήμερα στα νησιά και θα παραμείνουν για 2 μήνες, έπειτα θα αποχωρήσουν. Αναμένεται να εγκατασταθούν σε 15 ημέρες από σήμερα. Όταν αποχωρήσουν θα έρθουν κάποιοι άλλοι γιατί η όλη λειτουργία είναι προσωρινής παραμονής - τράνζιτ."

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του νομού κκ Δημας Χ, Ταγαρας Ν , Σουκουλη Μ , ο πρώην Δήμαρχος ο κ.Πνευματικός, ο κύριος Γκεζερλής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Βλαχοπάνος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος .

Στον κ Υπουργο παραδόθηκε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων του δήμου που έχει δημοσιοποιηθεί και αναλύθηκαν λεπτομερώς από τον κ Νανόπουλο οι αντιρρήσεις μας για την λειτουργία του κέντρου κράτησης μεταναστών. Στην συνάντηση αυτή δεν καταφέραμε ν αλλάξουμε την απόφαση του Υπουργού για την έλευση των νέων μεταναστών, δόθηκαν από πλευράς του όμως διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν σημαντικά πράγματα που θα διασφαλίζουν την περιοχή και υγειονομικά και από πλευράς ασφάλειας καθώς επίσης και διαβεβαίωση και ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός στην κλειστού τύπου δομή.

Για να αντιμετωπιστούν τα υγειονομικά προβλήματα ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε ένα μήνα θα έχει τεθεί σε λειτουργία ιατρείο εντός του στρατοπέδου με τους απαραίτητους γιατρούς και νοσηλευτές και εντός 10 ημερών θα έρθουν 40 αστυνομικοί οι οποίοι θα περιπολούν στην Κόρινθο και την γύρω περιοχή. Δεν θα ασχολούνται με το κέντρο κράτησης αλλά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Κόρινθο στοιχείο θετικό και ιδιαίτερα σημαντικό.

Το σημαντικότερο, κι αυτό είναι επιτυχία της συζήτησης, είναι ότι θ αντιμετωπιστεί επιτέλους αποτελεσματικά από το υπουργείο η εγκληματικότητα που έχει να κάνει με τον καταυλισμό στα Εξαμίλια! ο Υπουργός είπε σε σχετική πρόταση του κ Νανόπουλου ότι συζητά για Α.Τ Εξαμιλίων αλλά και για άλλες ενέργειες όπως νομοθετικές ρυθμίσεις που θα θωρακίσουν την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές με σκοπό, ήταν κατηγορηματικός, να εξαλειφθεί σύντομα η εγκληματικότητα λόγω Εξαμιλίων!

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να έρθει στην Κόρινθο ώστε να υπάρξει νέα συνάντηση και συζήτηση με τους φορείς για ώστε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα του ανοιχτού κέντρου εφόσον γίνει .

συμπερασματικά ο κ Νανόπουλος ανέφερε πως η προσπάθεια να αλλάξει η απόφαση για λειτουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών συνεχίζεται . Στην Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να του μεταφέρει με ένταση το αίτημα της πόλης και των φορέων για μη υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου."

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προηγηθούν άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και να φιλοξενήσουν αριθμό ίσο με εκείνον που ήδη διαμένουν στην Κόρινθο και μετά να συζητήσουμε για νέες αφίξεις στην Κόρινθο είπε χαρακτηριστικά ο κ Νανόπουλος .
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.Νανόπουλος: Συνεχίζεται η προσπάθεια ν αλλάξει η απόφαση του Υπουργείου για το ανοιχτό κέντρο κράτησης στην Κόρινθο "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator