Λόγοι ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών

0
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Λόγοι ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών» και ομιλητές τους Κασιμάτη Γεώργιο, Ομ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, Λέκτoρα Νομικής ΑΠΘ, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Ρωμανό Γεώργιο, Συγγραφέα, Ιστορικό ερευνητή.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων έγιναν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τους ομιλητές οι οποίοι με σαφήνεια και ευθύτητα απάντησαν σε όλες.

Από τις εισηγήσεις των ομιλητών έγινε σαφές ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών»:

α) Έχει πάρα πολλά νομικά προβλήματα σε σχέση με το Ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

β) Η διαδικασία έγκρισής της είναι παράνομη, από την έναρξη σύνταξής της μέχρι την δήθεν υποβολή της στον ΟΗΕ. (Κουρελόχαρτο ονομάστηκε από ομιλητή για τους παραπάνω λόγους)

γ) Προσπαθούν να της δώσουν νομική υπόσταση χρησιμοποιώντας την γραφειοκρατία του ΟΗΕ.

δ) Δεν έχει γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο είναι το μόνο όργανο νομιμοποίησης της αλλαγής ονόματος.

ε) Πρέπει να ακυρωθεί γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά της προδοσίας, μεταξύ των άλλων, βαφτίζει «Μακεδονία» μία περιοχή που δεν ανήκε στην ιστορική Μακεδονία και αναγνωρίζει ψευδεπίγραφη «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.

στ) Είναι δυνατόν να ακυρωθεί με κατάλληλες νομικές παρεμβάσεις και ότι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι γιατί δεν θέλει να την ακυρώσει.

ζ) Όταν ακυρωθεί θα επιστρέψουμε στο προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», το μόνο όνομα με το οποίο υπάρχει στον ΟΗΕ ως κράτος (Κάθε απόπειρα εκφοβισμού της κοινής γνώμης περί του ενδεχομένου, λόγω ακύρωσης, να ονομαστεί η γειτονική χώρα Μακεδονία χωρίς τον προσδιορισμό βόρεια είναι εντελώς ανυπόστατη).

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα αξιοποιηθούν από τους διοργανωτές για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με νομικές ενέργειες εντός και εκτός Ελλάδος σε διεθνείς οργανισμούς. Θα κοινοποιηθούν, επίσης, σε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, στους βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών και τον πρωθυπουργό.

Τις εργασίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, τις σκάλες, τον χώρο υποδοχής αλλά και τα πεζοδρόμια έξω από την κεντρική είσοδο του κτηρίου αναγκάζοντας την τροχαία να απαγορεύσει την κυκλοφορία στην οδό Εθνικής Αμύνης. Το κλείσιμο του δρόμου δείχνει το μέγεθος του κόσμου αλλά και τον αγωνιστικό παλμό που επικρατούσε και έγινε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι οποίοι αποχώρησαν μόλις τελείωσε η εκδήλωση.

Η μεγάλη συμμετοχή και ζωντάνια των παρευρισκομένων δίνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και σε όλον τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους Μακεδόνες Έλληνες αλλά και γενικότερα από τους Έλληνες.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Λόγοι ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator