Γιατί τόσο μίσος για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία;

0




Τι ζητάτε, «την κεφαλή του επί πίνακι»;

Γράφει ο Πάνος Σπαγόπουλος

Η υπόθεση του θαρραλέου 16χρονου Κύπριου ο οποίος αντιδρώντας στην κατοχή εδώ και 45 χρόνια του 36% της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα, κατέβασε την τουρκική σημαία και αφαίρεσε τη φωτογραφία του Ρ.Ντενκτάς από σχολείο των Κατεχομένων πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η λυσσώδης αντίδραση των Τουρκοκυπρίων και των «γκρίζων λύκων» οι οποίοι απείλησαν τόσο τον νεαρό όσο και την Κυπριακή Δημοκρατία κάνοντας λόγο για σοβαρά αντίμετρα, έγινε η αιτία για να στηθεί ένα άγριο σκηνικό στην «πλάτη» του νεαρού που αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε κάθε ένας υγιώς σκεπτόμενος πολίτης, που βλέπει να χώρα του ακρωτηριασμένη εθνικά.

Το φορτίο που σήκωσε ο 16χρονος ήταν και είναι απείρως μεγαλύτερο από την πράξη του καθαυτή, η οποία και ως τέτοια εμπεριείχε κινδύνους γνωρίζοντας με ποιους έχουμε να κάνουμε: Με τους κατακτητές, αυτούς που εκτόπισαν 120.000 Κύπριους από τις εστίες τους, αυτούς που δολοφόνησαν τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Παρ΄όλα αυτά και ενώ η κυπριακή κοινωνία ήταν στην πλειοψηφία της υπέρ των παιδιού αυτού, η ίδια η κυβέρνηση δεν ήταν, παροτρύνοντας πρακτικά υποχρεώνοντας την οικογένειά του να ζητήσει μια ταπεινωτική συγνώμη από τους κατακτητές.

Υπήρξαν όμως και άλλες πιο θλιβερές καταστάσεις.

Όπως το άρθρο μιας φιλολόγου από την Κύπρο η οποία πρόσθεσε και ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του παιδιού. Σε ένα άρθρο της που πραγματικά εκφέρει λόγο εθνικά επιζήμιο για να μην πούμε μειοδοτικό γεμάτο με εκφράσεις μίσους για τον 16χρονο.

Σε αυτό τον κατηγορεί για «φανατισμό», για «παθολογική ηρωολατρεία», για «εχθροπάθεια», για «θυματοφάνεια», για «κλαψούρισμα του μίζερου» και άλλες τέτοιες εμετικές εκφράσεις.

Και αναρωτιέται η φιλόλογος ποια υπηρεσία προσέφερε στον τόπο η ενέργεια αυτή; Δε θα της δώσουμε εμείς την απάντηση, θα την αφήσουμε να τη βρει η ίδια. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι απόψεις της ταυτίζονται με τις απόψεις του ίδιου του αποκαλούμενου προέδρου των Τ/Κ του Mουσταφά Ακιντζί, μιλώντας για ανάγκη αναδιαμόρφωσης.


Λέει η φιλόλογος: «Ο Κύπριος νέος δικαιούται μια παιδεία που δεν θα τον κάνει μαζοποιημένο οπαδό κερκίδας και παίχτη αρένας. Ο Κύπριος νέος δικαιούται μια παιδεία που να του τονώνει την αυτοπεποίθηση για διεκδίκηση ευτυχίας και προόδου στον τόπο του και σε όποια χώρα της οικουμένης επιλέξει να ζήσει».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η κυπριακή εκπαίδευση θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για τη «σημαιολαγνεία» και την εθνοκαπηλεία που συστηματικά καλλιεργεί στους σχολικούς χώρους»,
Καθώς «δημιουργεί δασκάλους έτοιμους για απαγγελία πύρινων λόγων στο μέτωπο ενός πολεμικού πεδίου. Και μαθητές έτοιμους για στράτευση και ανάληψη πολεμικών καθηκόντων.»
Ταυτόχρονα ρωτά εάν είμαστε καλύτεροι από τους τζιχαντιστές καθότι «καμαρώνουμε για τη δική μας πνευματική και πολιτιστική ανωτερότητα».

Με άλλα λόγια κατηγορεί το εκπαιδευτικό σύστημα ότι παράγει φανατικά σκεπτόμενους εφήβους, αυριανούς πολίτες.

Ας δούμε και τι αναφέρει ο ίδιος ο Ακιντζί σε δηλώσεις που έκανε μετά την ταπεινωτική απολογία και παράδοση της σημαίας από την οικογένεια, την οποία άλλοι παρότρυναν να κάνει:
«Δυστυχώς, πολλοί Ε/κ έφηβοι μεγαλώνουν φανατικά, ειδικά στα σχολεία, όπως δείχνει η έρευνα. Αυτά και παρόμοια γεγονότα δείχνουν ότι είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικές πολιτικές να είναι απαλλαγμένες από φανατισμό. Οι νέοι και οι κοινότητες θα πρέπει να σέβονται τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου.»
Αυτά είπε ο λεγόμενος πρόεδρος του «ψευδοκράτους» (ή το ξεχάσαμε και αυτό).

Βλέπετε κάποια ομοιότητα; Αν όχι, αυτό είναι γιατί μιλάμε για απόλυτα ταυτόσημες απόψεις. Μιας Κύπριας δασκάλας και ενός κατοχικού ηγέτη.

Αμφότεροι κατηγορούν το κυπριακό σύστημα εκπαίδευσης ότι δημιουργεί παιδιά με φανατισμό, σχεδόν δημιουργεί «τζιχαντιστές», έτοιμους να πέσουν στη «φωτιά της μάχης.» κατά ενός στρατού που «απέσπασε βίαια τη γενέθλια γη των γονιών τους από τους νόμιμους ιδιοκτήτες»!

Δείτε πόσο «ωραία» και συνάμα «αθώα» βαφτίζεται η τουρκική εισβολή, οι σφαγές ο ξεριζωμός, με μια φράση ως «βίαιη απόσπαση».

Επομένως οι Γερμανοί το 1941 δεν εισέβαλλαν στην Ελλάδα, απλώς απέσπασαν βίαια ορισμένα εδάφη, (καθώς τα υπόλοιπα τα είχαν «αποσπάσει» Ιταλοί και Βούλγαροι) από τους νόμιμους ιδιόκτητες τους κ.ο.κ.

Αυτές οι λογικές, δυστυχώς, που δεν είναι μόνο της συγκεκριμένης φιλολόγου, αλλά μιας ολόκληρης ιδεοληπτικής φατρίας, η οποία μας οδηγεί στη λήθη και την συναλλαγή με αντάλλαγμα μια απατηλή ευδαιμονία.

ProNews
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 25, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί τόσο μίσος για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator