Η πνευματική χρεοκοπία μας

0



Τριάντα χρόνια μετά το ξεφούσκωμα της σοβιετικής σαμπρέλας στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα κραταιός σταλινισμός, κομμουνισμός, μαοϊσμός, λενινισμός και ζουρλισμός!

Οποιος προλάβει να δει Ελλάδα και να καμαρώσει. Είμεθα χώρα συλλεκτική. Δεν υπάρχει άλλο αντίτυπο. Σε λίγο θα διαλυθεί και το πρωτότυπο, έτσι όπως πάμε. Στη φωτογραφία βλέπετε τα 11 μποφόρ της τρικυμίας εν κρανίω που έχει πλήξει σημαντικότατη μερίδα του λαού.

Τρεις δεκαετίες μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού παραδείσου (απ' όπου, τι παράδοξο, όλοι πλην των κομισαρίων ήθελαν να αποδράσουν) στην Ελλάδα υπάρχουν 11 μαρξολενινομαοκάτι κόμματα! Αυτοί οι σχηματισμοί, που σερβίρουν σφυροδρέπανα και μαρξικές μπαλαφάρες με την οκά, διεκδικούν την εξουσία, γεμίζουν ψηφοδέλτια με ονόματα υποψηφίων και τα στελέχη τους βρίσκονται στις περισσότερες θέσεις- κλειδιά του οικονομικού, πνευματικού και μιντιακού βίου της χώρας.

Ακόμα πιο κωμικοτραγικό από την ύπαρξη τόσο ισχυρής Αριστεράς (αναχρονισμός σαν να βλέπεις βροντόσαυρο στην πλατεία Συντάγματος) είναι η θεσμική τήβεννος με την οποία έχουν καλύψει τη γύμνια της οι κλειδοκράτορες των εντυπώσεων.

Οπαδοί του Πολ Ποτ, του Μάο Τσε Τουνγκ, του Λένιν, του Στάλιν, του Τρότσκι θεωρούνται γενικώς (και πολύ αορίστως) ότι ανήκουν στο «δημοκρατικό τόξο», αλλά κάποιος που δηλώνει δεξιός μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί... φασίστας, αντιδημοκράτης και αντιδραστικός.

Αυτό, μεταξύ πολλών αιτίων, οφείλεται και στο ανεξήγητο «χούι» ενίων της Δεξιάς να δηλώνουν ότι «τιμούν και σέβονται τους αγώνες της Αριστεράς». Τις πηγάδες του Μελιγαλά, δηλαδή...

Πολίτες δύο ταχυτήτων

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γίνεται μια μεγάλη αδικία και διάκριση σε βάρος πολλών πολιτών. Αυτοί που «επιστρατεύονται» ως απλά μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων υποχρεώνονται σε αναγκαστική εργασία (κάτι που απαγορεύει το Σύνταγμα στο άρθρο 22.4) και οι δικαστικοί και δικηγόροι που έχουν οριστεί δικαστικοί αντιπρόσωποι πληρώνονται, για την ίδια δουλειά, περίπου 1.000 ευρώ!

Οι αγγαρειομάχοι πολίτες, που δεν παίρνουν σεντ, πληρώνουν με τη δυσβάστακτη φορολογία τους δικαστικούς και δικηγόρους για τις εκλογές! Η κοινή λογική αλλά και η ισονομία επιβάλλει το εξής: Ή να καταργηθεί η αμοιβή δικαστικών και δικηγόρων ή να αμείβονται όλοι.

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πνευματική χρεοκοπία μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator