ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «ΣΤΟΠ» από Σταυρέλη σε διαγωνισμό 2 εκατ. με καταγγελίες και ονόματα

0




Λίγες ημέρες πριν αλλάξει χέρια ο δήμος Κορινθίων, ο Νίκος Σταυρέλης προχώρησε σε πολύ σημαντική καταγγελία στα ΜΜΕ με στοιχεία αλλά και ονόματα....

Ο επικεφαλής της «ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ,αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου στις 13 Αυγούστου η οποία κατακύρωσε κατά πλειοψηφία το αποτέλεσμα διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων για τους απόρους προυπολογισμού 2.381.168,84 ευρω, στην επιχείρηση KΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ με το «ιλιγγιώδες ποσό έκπτωσης » 1%.Να σημειώσουμε πως τα χρήματα προέρχονται απο χρηματοδότηση της Ε.Ε. για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και αφορά διανομή τροφίμων και βασικών υλικών συνδρομής στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κορινθίας , τα άτομα με αναπηρία, συλλογοι φίλων και παιδιών ΑΜΕΑ με επικεφαλής εταίρο τον δήμο Κορινθίων. Στον φωτογραφικό διαγωνισμό συμμετείχαν 2 εταιρίες Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ με προσφορά 2.358.714 ευρω και η ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ με προσφορά 2.043.824 ευρω. Τελικά ο διαγωνισμός καταλυρώθηκε στην ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆ, δηλ. με ζημιά για τον δήμο 314.890 ευρω

Ο κ. Σταυρέλης αναφέρει πως στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής με οριακή απαρτία πέρασαν αυτην την απόφαση τέσσερα μέλη της παράταξης Πνευματικού που ψήφισαν θετικά και ο κ. Νανόπουλος που μειοψήφησε.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση να σημειώσουμε πως συμμετείχαν μόλις δυο τακτικά μέλη απο τα πέντε της παράταξης του δημάρχου .Οι κύριοι Ζώγκας και Ζήμος και ένας αναπληρωματικός. Τα άλλα τρία μέλη της πλειοψηφίας δεν προσήλθαν και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο. Προφανώς η απουσία τους είχε να κάνει με το θέμα.

Ο κ. Σταυρέλης μάλιστα σημειώνει πως πρίν την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 9 Αυγούστου συνεδρίασε η επιτροπή διαγωνισμού αποτελούμενη απο υπαλλήλους που τους έφεραν απο καλοκαιρινή άδεια , την ίδια ημέρα εστάλη και πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής. Αμέσως καλείται και η επιχείριση ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ να προσκομίσει νόμιμα δικαιολογητικά πράγμα που έκανε τάχιστα στις 20 Αυγούστου. Στις 21 Αυγούστου συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή διαγωνισμού απο υπαλλήλους αναπληρωματικά μέλη στην σύνθεσή της και εγκρίνει τα δικαιολογητικά. Ο αγώνας δρόμου συνεχίστηκε, ως φαίνεται, συνεχίζει ο κ. Σταυρέλης για να προλάβει ο απερχόμενος δήμορχος το\ν επόμενο. Στις 22 Αυγούστου λοιπόν, συνεδριάζει η Οικονομική επιτροπή ξανά και όλως περιέργως σύμφωνα με τον κ. Σταυρέλη πάλι με οριακή πλειοψηφία πέντε μελών εγκρίνει εκτάκτως το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού της 21ης Αυγούστου ανακηρύσσοντας οριστικό διάδοχο την ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΉ ΖΗΜΙΆ 314.890 ΕΥΡΩ.

Στην συνέχεια ο κ. Σταυρέλης μίλησε για την αποθεματική ζημιά που υφίσταται ο δήμος το κράτος η Ευρωπαική Ένωση και οι δημότες και αναρωτήθηκε ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. του ΤΕΒΑ.

Το σύνολο των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης που υπάρχουν στη μελέτη του Δήμου όχι μόνο είναι αυξημένες όχι μόνο είναι υπέρογκες αλλά είναι και εξόχως προκλητικές για τις τιμές της αγοράς κυρίως σε σχέση με τους άλλους δήμους .Αυτό επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με την έκπτωση που δόθηκε 1% απο τον ανάδοχο. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ

Δείτε τον πίνακα τιμών σε σχέση με άλλους δήμους που προέβησαν σε προμήθειες τροφίμων ΤΕΒΑ για μερικά μόνο προιόντα παρέθεσε ο κ. Σταυρέλης
Ο κ. Σταυρέλης κατήγγειλε πως τα ίδια έγιναν με τον ενιαίο φωτογραφικό διαγωνισμό προμήθεια τροφίμων για τους Παιδικούς Σταθμούς το κοινωνικό παντοπωλείο το 2019 .Τυχαία πάλι το αποτέλεσμα κατακυρώθηκε και πάλι στην επιχείριση ΚΟΡΙΝΘΙΑΝ ΠΑΛΛΑΣ με εκπτωση 1% αποκλείοντας τις άλλες δυο κορινθιακές επιχειρήσεις ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ.

Τι άλλαξε στο δήμο και οι τιμές υπεραυξήθηκαν το 2019 σε σχέση με τον ξεχωριστο διαγωνισμό 180.000 ευρω για απορρυπαντικά και είδη πρώτης ανάγκης πάλι για τους απόρους το ΤΕΒΑ;

Δείτε τη διαφορά τιμών στο συνημμένο πίνακα με διαφορά χρονικού διαστήματος μόλις 2 μηνών



Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Ο Νίκος Σταυρέλης ζητά την ΑΚΥΡΩΣΗ του διαγωνισμού εδώ και τώρα.Και επανάληψή του με νέους όρους νέες τιμές .Με επιστολή του απευθύνεται στην Ε.Ε. ,τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εσωτερικών, την διαχειριστική αρχή ΤΕΒΑ, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους δημάρχους όλων των δήμων της Κορινθίας που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη.

Αναμένονται απαντήσεις απο τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Πηγή:hlektra.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 28, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «ΣΤΟΠ» από Σταυρέλη σε διαγωνισμό 2 εκατ. με καταγγελίες και ονόματα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator