Πέσ’ τα, Αλέξη!

0




Τα μαργαριτάρια του Τσίπρα συγκεντρωμένα σε μια ομιλία

Tο κείμενο που ακολουθεί είναι φανταστικό, αλλά όχι τόσο. Οι προτάσεις που βρίσκονται ανάμεσα σε εισαγωγικά προέρχονται από ομιλίες και συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

Σύντροφοι, εμείς που «οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές των οριζόντων», στις εκλογές «δεν προσερχόμαστε τάμπουλα ράσα, χωρίς προτάσεις». Εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος», όπως είπε και η «συντρόφισσα Ναόμι Κάμπελ» που τόσους αγώνες έδωσε κατά της «διεθνής δικτατορίας» του «Διεθνές Νομισματικού Ταμείου» που δυναμώθηκε «κατά τη διάρκεια του frozen war». Δώσαμε μάχες στη «Βουλή, το άντρο της δημοκρατίας», παρόλο που τα συμφέροντα «επέβαλαν προσχώματα» και η διαπλοκή ήταν «η πηγή βάση της οποία εγήρθη όλη αυτή ιστορία». Όμως εμείς διαθέτουμε «άλλη προοπτική ενόρασης του προβλήματος». Ναι, «διακατέχομε την αλήθεια», όπως ο Κλιντ Ίστγουντ «στη ταινία Γκραν Τσερόκι» ή ο Τομ Κρουζ στο «Too hard to die». Υπάρχουν βέβαια καθυστερήσεις, αλλά «υπό τις παρόντες συνθήκες» καλό είναι «να μην διαπληκτίζετε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας». Έδωσαν μάχες «διαρκού αγώνα», με προβλήματα «που τίθονται καθημερινώς», σε μία «προοπτική που εκτίθει» την αντιπολίτευση. Τώρα ήρθε η ώρα «να θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας»! Θα επιβεβαιωθούν «οι ακατάληπτοι δεσμοί» με τον λαό, οι οποίοι «τίθουν το τέλος» των «παρακρατηθέντων συντάξεων» και αυτό γιατί «θέτω το χρέος υπό τον Τύπον την ήλων».

Υπάρχει βέβαια και «ο εν λόγως επιχειρηματίας» που «χαίρει την εκτίμηση» και παρουσιάζει τη διαπλοκή του σαν «απαίτημα της κοινωνίας». Προσοχή! Δεν είναι «απλώς ψευδές ειδήσεις» που διοχετεύει. Επιχειρεί να έχουμε «μία προεδρική κατολίσθηση του προεδρικού μας συστήματος»! Τέτοιες πρακτικές πρέπει «να καταστήλονται» και τους λέμε: «Καίτε τζάμπα κηροζίνη και βενζίνη», εμείς «επιζητούμε ένα καθεστώς ευρείων συναινέσεων», με βάση ένα «νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας». Μπροστά μας είναι «η Ιστορία που διαρκεί πολύ», όπως έλεγε και ο Αλτουσέρ στο βιβλίο του το «Μέλλον διαρκεί πολύ» και υπάρχουν πρωτοβουλίες που επιτρέπουν «τις πρώτες μεταμνημονιακοί περίπατοι», και όπως λέγεται «στην αγγλιστί», «we eat the camel and and we have the queue».


Βέβαια, υπάρχουν και προβλήματα. Σε εμάς είναι «πολύ συμπαθή τα νεκρά παιδιά» και για χάρη τους «φύγαμε από τη Γαλλία και αναχωρήσαμε για Στρασβούργο». Έτσι «εκπληρώνουμε τα απαιτήματα χρόνων του κινήματος» και δίνουμε πνοή «στη Λέσβο και τη Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά». Εξαφανίζουμε «τον νεοποτισμό» και μαζί «ξεπεράσαμε τον δύσκολο κάδο που περνάει η χώρα». Κάποιοι που δεν έχουν «ιδιαίτερη στοιχείωση» διαδίδουν ότι αλλάξαμε και «κάναμε στροφή 360 μοιρών». Τους απαντάμε ότι θα κριθούμε από «την εκκαθάριση της κόπρου του Αυγεία» και όχι από τον Μητσοτάκη. «Οι αφορισμοί, κύριε Μητσοτάκη, αφορούν έναν προηγούμενο αιώνα, τον μεσαίωνα».

Όσο για το Μακεδονικό, λέμε ότι «το πολιτικό κόστος της συμφωνίας των Πρεσπών το ήξερα, αλλά το αμέλησα», η δε «Μακεδονία είναι ενεργοβόρος πηγή ενέργειας». Μην ξεχνάμε όμως ότι «διατηρούμε δικαίωμα βέτου», αλλά δεν το εφαρμόζουμε διότι «είναι σύνηθης πρακτική δραστηριότητα». Να είμαστε επομένως προσεκτικοί, διότι γίνονται «δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα». Αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι «υπάρχει μία αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Αν ισχύει, θα είναι μία αρνητική εξέλιξη». Θα θέσω όμως πάλι «το δάχτυλο επί του τύπου του Νείλου» και θα πω στους γείτονες ότι «είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι»! Ήρθε η ώρα η περιοχή «να θρέψει τους καρπούς». Μην ξεχνάμε ότι «ο στόχος μας είναι σαφές» και ότι «πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πατρίδα». Υπάρχουν πλέον «τα μέσα για να επιτεύξουμε αυτούς τους στόχους» και όχι να ασχολούμαστε με «υποκλαπηθείσες προσωπικές φωτογραφίες».

Απέναντι σε αυτούς που «ενέχονται με σκάνδαλα» και «ο στόχος τους είναι σαφές», παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιό μας. «Αυτή δεν είναι ομάδα, η dream league είναι»! Αυτοί έβαλαν «τη θεμέλια λίθο», αυτοί είναι που «διακατέχουν την αλήθεια». Είμαστε σε κατάσταση «διαρκού αγώνα» που «χαίρει την παγκόσμια εκτίμηση» και βροντοφωνάζουμε «Greece is come back».

Ας το φωνάξουμε ανοιχτά, και «όχι κρυψίως».

Βαγγέλης Περρής
AthensVoice
Δημοσίευση: Ιουλίου 05, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέσ’ τα, Αλέξη!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator