Ψήφισαν να φύγουν και να ξανάρθουν!

0
Όσοι παρακολούθησαν χτες βράδυ τα panel στα κανάλια και τις δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού δεν πρέπει να έχουν καμιά αμφιβολία για το σκηνικό της επόμενης μέρας στη χώρα. Το θράσος των αναθαρρυμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και η ρεβανσιστική φράση του κ Τσίπρα για «πρόσκαιρη νίκη» της ΝΔ προμηνύουν μια διαρκή οδύσσεια. Με θύματα, ως συνήθως, τους πολίτες.

Οι πολίτες έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη με αυτοδυναμία στη ΝΔ, αλλά, ταυτόχρονα, επιδοκίμασαν την πολιτική και την ηθική του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του 8% μεγαλύτερο ποσοστό από το 23.7% των ευρωεκλογών! Αυτό δεν είναι στρατηγική ήττα. Και αν απαριθμήσει κανείς τα βάρη που αντικειμενικά σώρευσε στις πλάτες του λαού με το τρίτο μνημόνιο και τους αλλοπρόσαλλους αντιλαϊκούς νόμους, τη χυδαιότητα του λόγου και των πράξεων και την αντεθνική πολιτική σε όλα τα εθνικά θέματα, το 31,8% που του έδωσε ο λαός είναι σαν νίκη.

Το σοβαρότερο από όλα είναι ότι το 31,8% έδωσε το δικαίωμα στον κ Τσίπρα χτες το βράδυ, στο διάγγελμα αποχώρησης, αντί να αποχωρεί ηττημένος, να απειλεί ότι «θα δουλέψουμε σκληρά και με πείσμα το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη». Γιατί, το 31,8% και οι περίπου 86 έδρες στη Βουλή του δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Δηλαδή, με τον ΣΥΡΙΖΑ ρυθμιστή. Γιατί οι έδρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν συγκεντρώνουν τις 200 που απαιτεί ο νόμος για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ακόμα και αν σ αυτές αθροιστούν οι 15 έδρες του ΚΚΕ.

Το χειρότερο: Γνωρίζοντας τη λογική αυτού του χώρου, ο στόχος δεν θα είναι οι επόμενες εκλογές. Αλλά, πώς αυτές θα γίνουν πολύ νωρίτερα από την 4ετία. Με κάθε μέσο.

Επιπλέον, το 31,8% είναι 8% μεγαλύτερο από το 23,7% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Είναι η αντίδραση της σιωπηρής μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το συμπαγές ποσοστό του πλέον. Από εδώ ξεκινά την επόμενη μέρα. Από κει που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βάση, τώρα έχει. Και, όπως προανήγγειλε ο κ Τσίπρας χτες, αυτή τη βάση σκοπεύει από αύριο να την μετατρέψει σε κομματική. Σε ροζαλοφρουρούς. Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας πλέον, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα, θα υφίσταται τη φυσιολογική φθορά της εξουσίας. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταξιδεύει ανέξοδα και ανεύθυνα, όπως ξέρει να πολιτεύεται, με κάθε πρόσφορο μέσο σε μια λαϊκίστικη ανηλεή αντιπολίτευση. Και όταν λέμε με όποιο εννοούμε με κάθε νόμιμο και παράνομο τρόπο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δύναμη να καίει την Αθήνα όταν είχε 4% και 12%. Όχι τώρα που αισθάνεται ότι έχει μαζί του περίπου 32%!

Όταν δήλωσε ο Τσίπρας προεκλογικά ότι «δεν θα ξεμπερδέψετε με την αριστερά» εννοούσε τα πάντα. Με κάθε μέσο. Δεν θα ξεμπερδέψετε με μας είπε στην πραγματικότητα. Κι αυτό θα αποδειχτεί σύντομα.

Η ΝΔ μπορεί να έχει ψηφιστεί από το 40% των ψηφοφόρων, αλλά, παραδόξως, αυτό το μεγάλο ποσοστό δεν της λύνει τα χέρια να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Ούτε της δίνει τον αέρα του νικητή που μπορεί να ανατρέψει του νόμους- εμβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια του Πολίτη. Τα χέρια της ΝΔ θα λύνονταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ έμενε στο 23% ή κάτω από το ψυχολογικό 27%. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Τώρα θα συναντήσει τη λυσσαλέα αντίδραση και των βουλευτών και του πεζοδρομίου και των κατεστημένων ελιτ που σιτίζονται από αυτούς τους νόμους. Συμπεριλαμβανομένων των νονών στις φυλακές, που ορκίζονται στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Όχι για τη ΝΔ. Για τους πολίτες. Επειδή οι πολίτες θα βλαφτούν από το χάος που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη συνέχιση των εγκληματικών νόμων Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους, Αχτσιόγλου για τους ασφαλισμένους, Παρασκευόπουλου και Καλογήρου για τη Δικαιοσύνη, και των διοικητών και επικεφαλής νοσοκομείων και αστυνομίας, λιμανικού, πυροσβεστικής, που έχουν περάσει τα όρια του κομματισμού σε βάρος της υπηρεσίας.

Το 31,8% έδωσε χτες το δικαίωμα στην κ Δούρου να κουνάει το δαχτυλάκι της από την τηλεόραση. Με 26 πνιγμένους στη Μάνδρα και 102 καμένους στο Μάτι! Κι αυτό είναι άλλο ένα έγκλημα. Για το οποίο το 31,8% δεν θα πρέπει να είναι και πολύ υπερήφανο.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 13, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ψήφισαν να φύγουν και να ξανάρθουν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator