Tι αφορούν οι 16 τροπολογίες που ψηφίστηκαν την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής

0Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, στο οποίο εντάχθηκαν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και ακόμη 16 υπουργικές τροπολογίες.

Τη ρύθμιση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ «παρών» ψήφισαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η ΧΑ, απείχαν.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης κλείνει ουσία η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, η οποία τύποις αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.

Οι 16 υπουργικές τροπολογίες αφορούν τα εξής:


– Καταβολή επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους ανασφάλιστους υπερήλικες με την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

– Επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούμενους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες

– Παράταση ισχύος άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών

– Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

– Ρυθμίσεις για την “Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.” και Παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων του ν. 3299/2004 (Α΄ 261)

– Μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις

– Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4446/2016 (Α΄ 240)(Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη-Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, Ηλεκτρονικές συναλλαγές)

– Ρύθμιση εργασιακών θεμάτων Υπουργείου Υγείας

– Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και για τον Μακροχρόνιο Μηχανισμό Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος

– Ρυθμίσεις για τον ορισμό του πλαισίου της εποπτικής αρμοδιότητας κατά τη διενέργεια εταιρικών μετασχηματισμών στους οποίους μετέχει πιστωτικό ίδρυμα καθώς και Ρύθμιση διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των άμεσων θυγατρικών της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.” πλην του Τ.Χ.Σ.

– Απαγόρευση της καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυσης κυκλοφορίας του Τύπου

– Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

– Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

– Επιδότηση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 2 του ν. 2116/1993 και 37 του ν. 2224/1994 με επιδότηση του επιτοκίου από τον ΟΕΚ

– Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών

– Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

HellasJournal
Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Tι αφορούν οι 16 τροπολογίες που ψηφίστηκαν την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator