Ένας «αριστερός» ληστής

0




Οταν εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο ερευνών για την εξάρθρωση των «Πυρήνων της Φωτιάς» στη Νέα Σμύρνη τον Δεκέμβριο του 2010, ήταν 26 ετών. Βρισκόταν έξω από μια αποθήκη με όπλα και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου Glock με μία σφαίρα στη θαλάμη. Παραπέμφθηκε σε δίκη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η ολοκλήρωση της οποίας, ως συνήθως, καθυστέρησε πέραν του ανώτατου ορίου προφυλάκισης.

Τον Ιούνιο του 2013 ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκισή του, ενώ στις εκδηλώσεις συμπαράστασης πρωτοστάτησε με πολλούς τρόπους ο ΣΥΡΙΖΑ! Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους για την απελευθέρωση Σακκά, ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης δικηγόρος Μιχάλης Καλογήρου, που έδινε τη μάχη ως νομικός, ενώ επιφανή στελέχη του κόμματος, όπως ο, μέχρι την προκήρυξη εκλογών, Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πρωτοστάτησαν στον πολιτικό αγώνα. Με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή αλλά και συνεντεύξεις Τύπου, κατήγγελλαν την κυβέρνηση για πρακτικές που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εννοείται ότι συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε όλες τις μαχητικές διαδηλώσεις των αλληλέγγυων.

Τον Ιούλιο του 2013 ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε με την επιβολή βεβαίως αυστηρών περιοριστικών όρων. Παραβίασε επανειλημμένως τους όρους αποφυλάκισης, του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του που σχετίζονταν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αργότερα βρέθηκαν κι άλλα σχετιζόμενα με τους λεγόμενους «Ληστές του Διστόμου». Συνελήφθη το 2016 και αποφυλακίστηκε το 2018 με τον Νόμο Παρασκευόπουλου έχοντας υπόλοιπο ποινής πέντε χρόνια και δύο μήνες!

Μαντέψτε τι έκανε μετά. Ενοπλη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, με τον συνεργό του Γιάννη Δημητράκη…

Τι είναι εν τέλει ο Κώστας Σακκάς; Ενας παρεξηγημένος αγωνιστής θύμα της Αντιτρομοκρατικής, για τα δικαιώματα του οποίου οφείλει να παλέψει ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς; Μήπως ένας απλός ποινικός που περιπλανιέται ανάμεσα στην τρομοκρατία και στο κοινό έγκλημα;

Η περίπτωση Σακκά είναι ένα ακόμα τυπικό δείγμα για το πώς καταπατούνται στο όνομα των δικαιωμάτων τα δικαιώματα των πολλών. Ολων όσοι δεν οπλοφορούν, δεν ληστεύουν και δεν δολοφονούν, για… τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Εναντίον της κοινωνίας δρούσε ο Σακκάς που ήθελαν ελεύθερο. Είναι καθήκον της δημοκρατικής πολιτείας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και των εχθρών της. Είμαστε όλοι, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, άγρυπνοι εγγυητές της νομιμότητας που αφορά τη σύλληψη, την κράτηση και τον σωφρονισμό των εγκληματιών. Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο η ηρωοποίηση, η πολιτικοποίηση και η άνευ δίκης αθώωση πρωταγωνιστών του κοινού ποινικού δικαίου.

Το όνομα του συλληφθέντος ληστή προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των εχθρών της δημοκρατίας που συστηματικά υπερασπίστηκε με πάθος το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ηταν το τέλος μιας ακόμα ψευδαίσθησης. Ή μήπως δεν επρόκειτο για ψευδαισθήσεις;


Τσιχλιάς Σωκράτης
Το Βήμα
Δημοσίευση: Ιουνίου 28, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένας «αριστερός» ληστής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator