Ηθικό πλεονέκτημα στα μούτρα μας

0Δεν νιώθουν την ανάγκη να κρύψουν (σχεδόν) τίποτα. Ολοτσίτσιδη η αλήθεια. Αντιμετωπίζουν το κράτος σαν λάφυρο πολέμου

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η μετάταξη «πάγωσε», τα βύσματα έπαιξαν όμως. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής και χρησιμοποίησε τα κονέ της για να μπάσει την κορούλα της στο Κοινοβούλιο. Ρωτήθηκε στην τηλεόραση του Alpha αν αυτό είναι ηθικώς εντάξει και εκείνη απάντησε: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά… Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της κι η Βουλή βγήκε και φώναζε “έλα εδώ!”».

Κοντολογίς, σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει «να κι αν συμφωνείτε, να κι αν δεν συμφωνείτε. Την κορούλα μου να βολέψω και για τ' άλλα σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι». Ακούγοντας για... διασυνδέσεις μέρα μεσημέρι, δεν μπορείς παρά να επαναλάβεις μέσα σου το αφόρητο κλισέ: Αν αυτό, μόνο αυτό, γινόταν σε οποιαδήποτε χώρα όπου υπάρχει στοιχειώδης τσίπα και ίχνος φιλότιμου, η κυβέρνηση θα είχε πέσει αυθημερόν και η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου που θα έκανε τα παραπάνω και θα τα ομολογούσε άνετη, χαμογελαστή και αμέριμνη δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί δημοσίως.

Ολο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που βολεύει όποιον και όποια προλαβαίνει (ποινικούς και μη), στα μούτρα μας! Τελικά, η ίδια η πορεία των πραγμάτων και η εκπλήρωση της προφητείας «πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να σου συμβεί» αποδεικνύουν ότι όλοι οι εμφυλιοπολεμικοί αλλά και ψυχροπολεμικοί χαρακτηρισμοί που απευθύνονταν στην... ηθικότατη Αριστερά ήταν ολόσωστοι - γι' αυτό η απέναντι όχθη έδωσε λυσσώδη μάχη, την οποία κέρδισε, να απαλειφθούν αυτοί οι όροι από το λεξιλόγιο της Δεξιάς ως «χυδαίοι και προσβλητικοί».

Ναι, ρε! Διορίζουμε σόγια, θυγατέρες, πρώην συζύγους, νυν αγαπημένους κι αγαπημένες, συντρόφους, φίλους και κολλητούς, αλλά «έτσι είναι η δημοκρατία» και καλά κάνουμε, γιατί αγωνιστήκαμε για το φάρδεμα, το πλάτεμά της και το στένεμα στον καβάλο.

Κι όλοι αναρωτιόμασταν σε τι χρησιμεύει η Βουλή. Χρησιμεύει πολύ. Τουλάχιστον, στην αντιπρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου...

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ηθικό πλεονέκτημα στα μούτρα μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator