Το αδιαχώρητο στην μουσικοχορευτική παράσταση «ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κορίνθου

0Με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και με πολύ κόσμο, δυστυχώς, να μην καταφέρνει να την παρακολουθήσει, λόγω του «αδιαχώρητου», που δημιουργήθηκε από νωρίς το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε προχθες το βράδυ Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, η Παραδοσιακή Μουσικοχορευτική Παράσταση «στου χρόνου τα γυρίσματα…».

Την Εκδήλωση αυτή διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουτρακιώτη χοροδιδασκάλου, κ. Δημητρίου Μπάκου και συμμετείχαν τα Χορευτικά Συγκροτήματα των «Καλογεροπουλείου» Ιδρύματος Κορίνθου, Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μελιού Μεγάρων, Συνδέσμου Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», Χορευτικού Ομίλου «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής, Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων και Λυκείου
Ελληνίδων Κιάτου. Κατά την διάρκεια της Παράστασης παρουσιάστηκαν αφηγηματικά μέρη, χορευτικά δρώμενα, ήθη και έθιμα της Πατρίδας μας απ’ όλες τις εποχές του χρόνου, τα οποία ταξίδεψαν τους θεατές απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα αλλά και στις αλησμόνητες Πατρίδες της Μ. Ασίας.

Τον επίλογο της υπέροχης αυτής βραδιάς έκανε αρχικά ο «εμπνευστής» της
παραστάσεως κ. Μπάκος ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο για την αμέριστη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της Εκδηλώσεως και ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές της παραστάσεως και τόνισε ότι, ως Κορίνθιοι, οφείλουμε να τηρούμε τον λόγο του Απ. Παύλου «στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις» (Θεσ. β΄,15) και να μιμούμαστε τους Προγόνους μας στον τρόπο ζωής τους. Γιατί μόνο έτσι δεν θα φοβόμαστε ούτε την φτώχεια, ούτε την ανέχεια, ούτε τα «μέτρα», ούτε καν τις απειλές των πολέμων, τις οποίες έχουμε αντιμετωπίσει πολλάκις στο παρελθόν. Απευθυνόμενος δε στους νέους, χορευτές και μη, τους προέτρεψε να μην σκλαβωθούν ποτέ. Να ζουν την ζωή τους, όπως
δίδαξαν οι προπάτορές μας. Να την «χαίρονται» και να την «γλεντούν», με την προϋπόθεση πάντοτε ότι θα είναι κοντά στον Χριστό, καθώς με αυτόν τον τρόπο η ζωή τους δεν θα είναι μόνο σταυρός, άρνηση και «μη» αλλά ανάσταση, φως και δρόμος ευχάριστος.

Τέλος, επεσήμανε στους παρευρισκομένους ότι αισίως βαδίζουμε πλέον στα «ΙΓ’ Κορίνθου Παύλεια 2019», τα οποία φέτος θα είναι πιο πανηγυρικά από ποτέ, καθώς εκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο, θα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και την μοναδική ευκαιρία να έχουμε κοντά μας την Αγία Ζώνη της Παναγίας, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, για να προσκυνήσουμε και να λάβουμε την ευλογία της Παναγίας μας, αφού εκτός των άλλων το άβατο του Αγίου Όρους δεν επιτρέπει την προσκύνηση εκεί στις γυναίκες.

Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το αδιαχώρητο στην μουσικοχορευτική παράσταση «ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator