ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙΑΤΟΥ

0





Τις κοινότητες της Δημοτικές Ενότητας Κιάτου (Κάτω Διμηνιό, Μούλκι, Πάσιο και Βασιλικό) επισκέφτηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκος Ταγαράς.

Ο κ. Ταγαράς συζήτησε με τους κατοίκους γύρω από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «το οποίο θα αποτελέσει την βάση» όπως είπε «για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα…».
Τόνισε πως μόνο η προσέλκυση επενδύσεων θα φέρει Ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες, καλά αμειβόμενες, θέσεις εργασίας. «Αυτή θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις. Εμείς το κάναμε την περίοδο 2012-2014 και θα σας φέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμφωνία για το Ελληνικό, που φέρει την υπογραφή μου, και κωλυσιεργεί από την αναβλητικότητα της σημερινής κυβέρνησης...», τόνισε ο πρ. αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συνέχισε: «Αντικίνητρο για την ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές. Είναι και η γραφειοκρατία. Στην διάρκεια της θητείας μου ως αν. Υπουργός Περιβάλλοντος ξεκινήσαμε μία σημαντική μεταρρύθμιση, ώστε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες για κάθε είδους επένδυση. Ήταν ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, χάρη στον οποίο, με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα από τον υπολογιστή του μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν Ανάπτυξη...».

Ο κ. Ταγαράς έκανε ευρύτατη αναφορά και στο ζήτημα του πρωτογενούς τομέα. «Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα. Ο αγρότης εργάζεται σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επισφαλές και ευμετάβλητο από τις καιρικές συνθήκες. Ζει μέσα στην αβεβαιότητα. Γι αυτό η σημασία του ΕΛΓΑ, ως ασφαλιστικού φορέα, είναι μεγάλη. Σήμερα ο ΕΛΓΑ λειτουργεί μέσα σε ένα απαρχαιωμένο καθεστώς και δίνει τις αποζημιώσεις μικρές και με μεγάλες καθυστερήσεις. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε…». Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να σταματήσει η υπερφορολόγηση των αγροτών και γι αυτό θα δοθούν κίνητρα στους αγρότες να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα και ομάδες παραγωγών που θα έχουν χαμηλό φορολογικό συντελεστή.

Ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος στο ζήτημα της Ασφάλειας, το οποίο, όπως σημείωσε, απασχολεί όλους τους κατοίκους του νομού μας. «Έχουν δίκιο οι πολίτες. Μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Αλλά κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερα αν δεν ξέρει πως ο κόπος του και η προσπάθειά του θα είναι προστατευμένα και δεν θα είναι στο έλεος του οποιουδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμα την σημασία που δίνει η Ν.Δ. στην κατάργηση του ασύλου, όχι μόνο επειδή αυτό αξιοποιείται για να προφυλάσσει εγκληματίες, οι οποίοι προετοιμάζουν εκεί με ασφάλεια τις επιθέσεις τους κατά της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και επειδή στην πραγματικότητα έχει διαλύσει τα πανεπιστήμια. «Και για εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, τα ανοιχτά, καλά, δημόσια πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα, γιατί μέσα από την γνώση και την μόρφωση θα φτιάξουμε καλύτερους πολίτες του αύριο…».
Δημοσίευση: Ιουνίου 27, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙΑΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator