ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: "Περιορισμένη σοβαρότητα έχουν πλέον οι δημοσκοπήσεις στον τόπο μας"

0



Αυτά τα αποτελέσματα , με βάση ότι οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα εσχάτως , όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί απέχουν της σοβαρής απεικονίσεως των αντιλήψεων της κοινής γνώμης, και δεν εκφράζουν με πιστότητα τις οποίες απόψεις των εκλογέων, ίσως διότι και οι ερωτώμενοι δεν απαντούν με ειλικρίνεια , ή ψεύδονται παραπλανώντας τους ερευνητές, «έτσι για πλάκα μωρε», είναι ενδεικτικά κάποιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας στην συγκεκριμένη εκλογική περιοχή. Δείχνουν απλά μια τάση, στο συγκεκριμένο χρονικό πεδίο.

Παρέχουν όμως και κάποιες παραμέτρους που δεν θα πρέπει να αγνοηθούν, και που αντιθέτως θα πρέπει να μελετηθούν πολύ από τους ενδιαφερόμενους όποιας πλευράς .

Συγκεκριμένα :
Τα στοιχεία αυτά , με ένα 17% αναποφάσιστων , υποκρύπτουν εκλογείς που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν την εκλογική επιλογή τους . Γιατί συμβαίνει αυτό ; Διαφορετικοί ο λόγοι σε εκλογείς μεγάλων αστικών περιοχών, από εκλογείς μικρών . Στην προκειμένη περίπτωση όπου ο κύκλος είναι πολύ μικρός , και η όποια επιλογή «μαθαίνεται», ο εκλογέας της μικρής επαρχίας αισθάνεται κώλυμα, διότι θεωρεί ότι για την επιλογή του μάλλον στην συγκεκριμένη στιγμή «ντρέπεται». Και «ντρέπεται» διότι υποστηρίζει κάποιον χώρο που είναι «αποκρουστικός» στην πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου,όπου κινείται και δρα . Είναι λοιπόν ή όχι αυτή την εποχή σε μεγάλο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ μια ενοχλητική έως προβληματική και «αποκρουστική» επιλογή ;;; 

Απάντηση ναι. Για παρά πολλούς κοινωνικοπολιτικούς και οικονομικούς κλπ λόγους .
Συμπέρασμα . Υποστηρίζω ότι σε αυτό το 17% υποκρύπτεται σε μεγαλύτερο ποσοστό εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ . Οπότε ίσως βάσιμα μπορώ να υποστηρίξω ότι ο συνδιασμος Κατσούλα μπορεί να κάνει κάποια ανοδική έκπληξη. 

Περαιτέρω, δεν είναι καθόλου βέβαιη η εκλογή Τσώτου στον δεύτερο γυρο με δεύτερο τον Καραβά, δεδομένου και του δείγματος του εκλογικού σώματος του Μπρακουλια . 

Περί του κ. Παναγιωτόπουλου δεν γνωριζω . Πρώτη φορά ακούω για αυτόν και πιθανολογώ ότι πρέπει να εκπροσωπει ή το ΚΚΕ ή την Χρυσή Αυγή. 

Τέλος με βάση αυτό το 17% των αναποφάσιστων , ένα μικρό ποσοστό επίσης «ντρέπεται» να δήλωση ότι υποστηρίζει Ανδρικόπουλο, δεδομένης της γενικής απαξίας της δημαρχιακής του περιόδου. Ο Έλληνας δεν αρέσκεται να δημοσιοποιεί ότι είναι με τον χαμένο ή με αυτόν που χάνει την εξουσία . Συμπέρασμα , αρκετοί από τους αναποφάσιστους εχουν εκλογική τάση για να ψηφίσουν Ανδρικόπουλο μάλλον παρά Καραβά . Γιατί ; Διότι ο Καραβάς είναι ο καινούργιος , ο φρέσκος και θεωρούμενος «άφθαρτος», ο υποστηριζόμενος από έναν τ. Δήμαρχο , και που όπως φαίνεται και από την μέχρι τώρα προεκλογική τους δράση, έχουν impact στο εκλογικό σώμα , άρα κανένας δεν «ντρέπεται» να πει ότι ψηφίζει τον νέο , τον ελπιδοφόρο, τον ανηψιο του κλαδουχου κλπ κλπ. 

Συμπέρασμα. Με την όποια περιορισμένη σοβαρότητα έχουν πλέον οι δημοσκοπήσεις στον τόπο μας , ( εγώ ως παμπάλαιος άνθρωπος και εργαζόμενος του χώρου της Επικοινωνιακής Πολιτικής και τού Πολιτικού Marketing τις θεωρώ καθόλου σοβαρές ), μπορώ να υποστηρίξω, ότι το παιγνίδι είναι ανοικτό. 

Ο Τσιωτος έχει προβάδισμα σαφές . Δεν σημαίνει όμως ότι με αυτούς τους δείκτες έχει σίγουρη την εκλογή του. Ούτε η παράσταση νίκης δείχνει ολοκληρωμένη τάση. 

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι ο Ανδρικοπουλος δημοσκοπικά διατηρεί δυνάμεις , σε τέτοιο επίπεδο που ίσως μπορεί να μπει στον δεύτερο γυρο. 

Ο Καραβάς νομίζω ότι ευρισκεται κοντά στο ταβάνι για τον πρωτο γυρο. 

Με έκπληξη και προβληματισμό, διαπιστώνω ότι ο Μπρακουλιας φαίνεται δημοσκοπικά ότι έχει «καθίσει» . Δεν δείχνει να ξεπερνάει πολύ την αναγκαία ψυχολογική διαφορά από τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών . Δεν φαίνεται να απολαμβάνει μια ώθηση πιο επαρκή για τις ανάγκες του. 

Ο Κατσούλας πιθανόν να έχει δυνατότητες να πλασαριστεί πιο πάνω . 

Όμως σίγουρα τίποτε δεν έχει κριθει ακόμη . Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη, για αυτόν που θέλει την νίκη, σοβαρά. 

4 ολόκληρες μέρες μάχης , είναι πολύ μεγάλος χρόνος , σε ένα μικρό εκλογικό πεδίο , για δυναμικές ανατροπές . 

Και εδώ το επάνω χέρι μάλλον φαίνεται να το έχουν ο Καραβάς με τον Κλαδουχο.

Καλό βράδυ

Δημοσίευση: Μαΐου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: "Περιορισμένη σοβαρότητα έχουν πλέον οι δημοσκοπήσεις στον τόπο μας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator