Στον Λέγγα εκφράζονται οι φορείς της αλλαγής στο δήμο Σικυωνίων

0



«Ο Λέγγας είναι το ΝΕΟ» είπαν βροντερά οι Σικυώνιοι την Τετάρτη το βράδυ. Όσοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, ακόμα περισσότερο όσοι δεν ήθελαν να το πιστέψουν, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πλάνα. Ο Μάρκος Λέγγας κατάφερε να παγώσει το Κιάτο και να διαμορφώσει ένα νέο τοπίο, λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση, που δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία χρόνια στο Κιάτο, πάνω από 1200 δημότες του δήμου Σικυωνίων κατέκλυσαν την Πλατεία Ελευθερίας και έδωσαν καθαρό μήνυμα στους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και τον Μάρκο Λέγγα στις εκλογές της Κυριακής. Για περισσότερες από δύο ώρες ο υπ. δήμαρχος Σικυωνίων, μιλώντας από καρδιάς, σε μια σπάνια έκρηξη αυθεντικού πολιτικού λόγου, που δεν έχει τολμήσει κανείς άλλος υποψήφιος μέχρι σήμερα, μίλησε για το σχέδιο του να αλλάξει τα πάντα στον δήμο Σικυωνίων και να τον μετατρέψει σε πρότυπο ευρωπαϊκό δήμο. Ταυτόχρονα, όμως αποδόμησε το αφήγημα του απερχόμενου δημάρχου και κατακεραύνωσε το τοπικό σύστημα που λυμαίνεται επί δεκαετίες τον δήμο.

Μεγαλύτερη εντύπωση από τη μεστή, συγκροτημένη, αυθεντική ομιλία, μεγαλύτερη εντύπωση ακόμα και από το γεγονός πως ο Μάρκος Λέγγας «βούλιαξε» την Πλατεία Ελευθερίας είχε το γεγονός ότι περισσότεροι από 1200 άνθρωποι, παρέμειναν από την αρχή μέχρι το τέλος στις θέσεις τους, όρθιοι, για να ακούσουν την ομιλία, να δουν την παρουσίαση των υποψηφίων και στο τέλος να κάνουν ερωτήσεις προς τον επόμενο δήμαρχο Σικυωνίων.

Τι ζητούσαν όλοι αυτοί οι πολίτες στην πλατεία απέναντι από το δημαρχείο; Δεν ήταν ούτε περίεργοι, ούτε και βρέθηκαν εκεί τυχαία. Ήταν αυτό που όλοι στην περιοχή μέχρι σήμερα ονόμαζαν ως «νέο», αλλά δεν είχε προσωποποιηθεί και δεν είχε δώσει στοιχεία της δυναμικής του. Τώρα πλέον όλο στην Σικυώνα είδαν που είναι οι κοινωνικοί φορείς της αλλαγής στο δημοτικό καθεστώς του Κιάτου. Και είναι πολλοί, είναι πιστοί και είναι δυναμικοί. Εμπιστεύονται τον Μάρκο και έχουν αποφασίσει μαζί του να προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια, για να δημιουργήσουν νέα δεδομένα σε ένα δήμο που έχει τις προδιαγραφές να προχωρήσει στο μέλλον.

Τις τελευταίες ημέρες είναι αλήθεια ότι διάφορα κέντρα είχαν κάνει τεράστια προσπάθεια με προπαγάνδα να «στριμώξουν» εκλογικά τον συνδυασμό Λέγγα. Ήταν τόσο δυνατή η παραπληροφόρηση που είχε αρχίσει να κλυδωνίζει ακόμα και στελέχη του συνδυασμού. Όλα αυτά, όμως, μέχρι που ήρθε η απίστευτη -και για πολλούς απρόσμενη- συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί, οι πολίτες διέσυραν με την παρουσία τους τα γκάλοπ, την μαύρη προπαγάνδα και διέλυσαν μύθους και μυθεύματα!

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 2 Ιουνίου με τον Μάρκο Λέγγα να διεκδικεί επί ίσοις όροις με τον Σπύρο Σταματόπουλο τον δήμο Κιάτου. Όλα τα άλλα είναι πλέον απλά για να έχουμε κάτι να λέμε…
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στον Λέγγα εκφράζονται οι φορείς της αλλαγής στο δήμο Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator