Γ. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

0


(ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Οι προεκλογικές μέρες των αυτοδιοικητικών κυρίως εκλογών είναι και ήταν διαχρονικά σε κάθε περίπτωση περίεργες. Χαρακτηρίζονται από τις ανεκπλήρωτες « υποσχετικές» των υποψηφίων , από πλεόνασμα δημαγωγίας, από πολιτικό «μασάζ» , από πληθώρα θεωριών νεόκοπων ή και παλαιάς κοπής σωτήρων.

Η τακτοποίηση του ισοζυγίου των ψήφων κάθε φορά επιβάλλει και τους όρους του παιχνιδιού.

Οι κάτοχοι της τοπικής εξουσίας , με εξαιρέσεις πάντα, είτε του δεύτερου βαθμού είτε του πρώτου δεν βλέπουν ποτέ με καλό μάτι τους αντιπάλους τους που πλασάρονται στο προσκήνιο με διαθέσεις να τους αρπάξουν τους θώκους και την καρέκλα.
Και από εκεί αρχίζει το στόρυ της επιβίωσης!

Σε ένα τέτοιο πλάνο διακρίνεις μια πληθώρα τύπων σε μια προσπάθεια αναδιανομής προσδοκιών, τύπων με τα καρφιτσωμένα ψέματα να πλαγιοκοπούν την κοινή γνώμη σε ένα απίστευτο πρέσιγκ στον ανυποψίαστο ψηφοφόρο για να πεισθεί και να εισέλθει έκων άκων στην εικονική πραγματικότητα.
Και τα δίνουν όλα !

Κυρίαρχο ρόλο στο αέναο αλισβερίσι παίζει και έπαιζε βέβαια το προεκλογικό χρήμα που «πέφτει» στην πίστα από τους κατέχοντες την εξουσία και που πολλές φορές ζαλίζει.
Μιλάμε για αστρονομικά ποσά που σε δύσκολες συγκυρίες και εν μέσω κρίσης αναρωτιέται κανείς εύλογα , που βρίσκεται τόσο χρήμα!
Ευθύς εξ αρχής βέβαια να εξαιρέσουμε από αυτήν την θλιβερή εικόνα τους έντιμους Περιφερειάρχες και Δημάρχους που προσπαθούν εκ των ενόντων να καλύψουν τις προεκλογικές τους ανάγκες .

Δεν είναι όλοι ίδιοι ! Να είμαστε ξεκάθαροι !
Όπως επίσης να τονίσουμε ότι το παιχνίδι δεν παίζεται με τους ίδιους όρους για όλους!

Όταν κάποιος σταθεί στα οικονομικά μεγέθη που ρίχνονται στην αγορά για προπαγάνδα του ανύπαρκτου έργου του απερχόμενου Αιρετού , όπου στην χώρα, παθαίνει.
Γιατί σίγουρα είναι « πολλά τα λεφτά Άρη» και δεν βγαίνουν από την αντιμισθία του απερχόμενου. Η ύπαρξη αυτού του χρήματος δεν δικαιολογείτε από καμία πηγή.

Πως προκύπτει, ποιος χρηματοδοτεί , ποια είναι η προέλευσή του !
Γιατί σήμερα δεν υπάρχουν χορηγοί βέβαια , που να δικαιολογήσουν έστω και ένα μέρος αυτού του χρήματος, όπως υπήρχαν τον παλιό καλό καιρό και στις αλήστου μνήμης εποχές.
Αυτό το είδος έχει εκλείψει προ πολλού.
Άρα από που προέρχεται αυτό το προεκλογικό άφθονο χρήμα , ποιος αστείρευτος κρουνός το εκρέει;

Που ευδοκιμεί το «λευτόδενδρο» ;

Ναι εκείνο το κινητήριο χρήμα που πληρώνει τους πάντες και τα πάντα , με μικρές φυσικά ευτυχώς εξαιρέσεις, για να γίνεται το μαύρο άσπρο !
Και που υπενθυμίζει κάθε φορά στους «ραγιάδες» ότι ο σωτήρας είναι εδώ, τον είχες και τον έχεις ενώπιον σου ψηφοφόρε!
Ναι και που όλα τα έπραξε τέλεια κατά την διάρκεια της θητείας του!
Και οι ίδιοι βέβαια γνωρίζουν ότι το πουλέν τους, αυτό που «αγιογραφούν» και υποστηρίζουν με μανία, είναι φελλός επιπλέων!
Όμως η επανεκλογή του είναι πάνω από όλα ! Προέχει !!!
Το χρήμα γαρ !
Ένα είναι όμως σίγουρο και που μπορεί να εξηγήσει την προέλευση του αφού κάθε άλλη ερμηνεία δεν είναι λογική !

Ότι αυτό το χρήμα που σκορπίζεται με τόση ευκολία προς όλες τις κατευθύνσεις και που ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτή επανεκλογή, είναι δικό μας χρήμα !

Ναι είναι χρήμα του κοινωνικού συνόλου και με χρώμα μαύρο!
……………………………………………………………………………………………………….
(η συνέχεια του άρθρου στο Β Μέρος)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»
Δημοσίευση: Μαΐου 08, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator