Συμβουλή προς ΣΥΡΙΖΑίους

0



Προσωπικά μου είναι αδιάφορο, ποιο ή ποια από τα ξενόδουλα κόμματα θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι ο λαός παραμένει στην επιλογή της υποτέλειας και ίσως τελικά πράττει σοφά έχοντας το «γνώθι σαυτόν», γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Μπορεί να μην μου αρέσει καθόλου αυτή η επιλογή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν επίσης σοφό, να αλλάζουμε τακτικά κυβερνήσεις, για να μην δείχνουμε και ευχαριστημένοι από αυτό που μας συμβαίνει και να νοιώθουν έστω μία μικρή ανασφάλεια οι πολιτικοί.

Τουτέστιν μάλλον κοντεύει η ώρα σας, αλλά επειδή είσαστε ακόμη κυβέρνηση και σας αντιπαθώ εξίσου με τους άλλους, θα σας δώσω μία συμβουλή, που ίσως αποτρέψει την συντριβή σας, αλλά και άλλα πολύ μεγαλύτερα κακά.

Ετσι κι αλλιώς μέχρι τον Σεπτέμβριο σκοπεύετε να σπαταλήσετε αφειδώς το δημόσιο χρήμα. Σας προτείνω μερικές τοποθετήσεις χρημάτων, που θα βοηθήσουν πολύ την εικόνα σας, χωρίς να εκτεθείτε.

Καταλαβαίνετε βέβαια, πως αν επαναληφθούν τραγωδίες από πυρκαγιές, δεν θα σας μαυρίσουν απλώς· θα σας λυντσάρουν. Φέτος δεν έχετε περιθώρια ούτε για υλικές ζημιές.

Επειδή τα τζιμάνια σας θα πουν, πως αν πάτε καλά φέτος, δεν θα πιστωθείτε τίποτα από τον κόσμο και ότι θα ήταν προτιμότερο, να μοιράσετε το χρήμα πιο άμεσα και άκοπα (για τους αποδέκτες) ελπίζω να σας δελεάσω με τα πελατειακά οφέλη, που προκύπτουν από τις προτάσεις μου.

1) Ετσι κι αλλιώς εξωθείτε τους νέους στο βόλεμα και την αργομισθία και «μειώνετε την ανεργία» με προσλήψεις στο δημόσιο (μόνιμους, εποχικούς κ.λ.π.). Φέτος κάντε προσλήψεις μόνο στην πυρασφάλεια και εξοικονομείστε επιπλέον προσωπικό από άχρηστες υπηρεσίες, ώστε να δημιουργηθεί ένας στρατός από μάτια και εφεδρικές δυνάμεις. Ο έγκαιρος εντοπισμός της φωτιάς είναι ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας. Επιπλέον το σωστό θα ήταν, να συνδέσετε και τα επιδόματα ανεργίας με μία τέτοια υπηρεσία. Το να σουλατσάρεις στο βουνό και να κοιτάς, δεν είναι δουλειά· είναι μία στοιχειώδης, άκοπη προσφορά στην κοινωνία που ματώνει, για να χορηγήσει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ αυτά τα επιδόματα.

Ο έγκαιρος εντοπισμός είναι το ένα από τα δύο βασικά οφέλη. Το άλλο είναι η αποτροπή, καθώς οι εμπρηστές και οι ηλίθιοι θα ξέρουν, ότι κάποιος τους είδε. [Στα πιο ύποπτα μέρη θα υπάρχει προληπτικός έλεγχος και καταγραφή όσων κυκλοφορούν.]

2) Τα προληπτικά μέτρα μπορούν να δώσουν πολλά μεροκάματα σε πολύ κόσμο και αν γίνουν σωστά και οργανωμένα, μπορεί να μειωθεί πολύ το κόστος, ώστε να γίνουν σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αν δεν γίνει έτσι, είναι πρακτικά αδύνατον να καθαριστεί αυτός ο χαοτικός όγκος καύσιμης ύλης.

Οι απειλές για πρόστιμα και ποινές δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, γιατί ο κόσμος ήδη έχει στραγγιστεί και φυσικά αυτά δεν ενδείκνυνται σε προεκλογική περίοδο. Μόνη λύση, να αναλάβει το κράτος το οικονομικό βάρος, τουλάχιστον για φέτος, μοιράζοντας μεροκάματα σε ιδιοκτήτες και εργάτες γής.

Να επιδοτηθεί δηλαδή ο καθαρισμός επικίνδυνων ζωνών, όπως δίπλα σε δρόμους. [Ετσι μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και η απειλή του πρόστιμου.] Τα λεφτά θα τα παίρνει ο ιδιοκτήτης και ή θα το κάνει μόνος του, ή θα βάζει άλλους, συμπληρώνοντας από την τσέπη του για τα μεροκάματα τους, γιατί βέβαια δεν υπάρχουν περιθώρια για πλήρη κάλυψη του εξόδου από το κράτος.

Το υλικό θα συγκεντρώνεται σε μεγάλους χώρους για κομποστοποίηση, το όφελος από την οποία θα καλύψει (μικρό) μέρος των εξόδων. Φυσικά οι χώροι που θα οριστούν για αυτό, πρέπει να αποτελέσουν ένα πυκνό ιστό, ώστε οι μεταφορές υλικού να μην ξεπερνούν ποτέ τα 5-6 χιλιόμετρα. Η ίδια η κομποστοποίηση (και οι άλλες χρήσεις) θα προσφέρει πολλά μεροκάματα σε ανθρώπους και χωματουργικά μηχανήματα.

Οπου είναι δυνατόν (υπάρχουν βιομηχανίες με κατάλληλες υποδομές) το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας, είτε με άμεση καύση, είτε μετά από μετατροπή σε βιοντήζελ.

Εκτός από την κοπή με χορτοκοπτικά, μπορεί να γίνει φρεζάρισμα, όπου δεν υπάρχουν καρποφόρα (μη αρδευόμενα) δέντρα και άλλες μόνιμες καλλιέργειες. Ετσι θα εξασφαλιστούν μεροκάματα και για αγρότες με τα τρακτέρ τους. Ετσι κι αλλιώς το όφελος από το κομπόστ και την καύση δεν είναι τόσο μεγάλο, για να λυπηθούμε το υλικό που θα φρεζαριστεί, ενώ τα τρακτέρ καθαρίζουν πολλαπλάσια έκταση σε σχέση με τα χορτοκοπτικά.

Στις καθαρά δασικές περιοχές το κυριότερο πρόβλημα είναι η ίδια η δασική υπηρεσία (και η δασική νομοθεσία) που βλέπουν κάθε δασοπονική εργασία ως ευκαιρία για ηλίθια γραφειοκρατία και ψευτοεπιστημονικές «μελέτες», που αποστραγγίζουν τελικά ΟΛΑ τα κονδύλια. Ετσι καθίσταται ασύμφορη κάθε νόμιμη εργασία και ενέργεια.

Οι αντιπυρικές ζώνες και ο καθαρισμός υποορόφων (δίπλα στους δασικούς δρόμους) μπορούν να αποδώσουν τεράστιες ποσότητες βιομάζας και κάποιες μικρές ποσότητες ξυλείας και να καλύψουν μέρος του κόστους, αν δεν αρπάξουν πάλι τα λεφτά οι δασολόγοι, για να παίξουν τις γραφειοκρατικές κουμπάρες.

Βέβαια πολύ φοβάμαι, ότι τα περισσότερα μεροκάματα θα καταλήξουν στις τσέπες Πακιστανών και εμείς θα συνεχίζουμε, να κλαιγόμαστε για την «ανεργία» μας και τα «χαμένα προσόντα» μας, αλλά τι να προτείνω; Την επιδότηση του φραπέ και του τσίπουρου;

Ο λόγος που δεν μας μετράνε πλέον ούτε οι Σκοπιανοί, δεν είναι ότι δεν έχουμε αρκετά όπλα. Εχουμε τα περισσότερα βαρέα όπλα ανά κάτοικο από κάθε άλλο έθνος επί Γης. Τσαγανό δεν έχουμε. Φοβόμαστε ακόμα και την δουλειά και βρίσκουμε χίλιες δυό προφάσεις, να την φορτώσουμε στους μετανάστες, νομίζοντας ότι υπάρχουν λεφτά και για αυτούς και για να παίζουμε εμείς τις κουμπάρες. [Γιατί τάχα θα τα πάρουμε από τους πλούσιους!!!!!! Κι έτσι να ήτανε μωρέ, ποιοι θα τα πάρουν; Οι φλωρούμπες του «επιστημονικού προλεταριάτου»; Αυτοί μόνο για κουτοπόνηρους «αγώνες» κατά του «ανάλγητου κράτους» είναι. Δηλαδή κατά των ηλίθιων, που τους κουβαλάνε. Μετά από κάθε τέτοιο «αγώνα» βάζουν το χέρι τους πιο βαθειά στην τσέπη μας και ποτέ δεν συνέχισαν τον «αγώνα» μέχρι να πληρώσουν οι πλούσιοι κι όχι εμείς. Κι εν πάσει περιπτώσει, αν υπάρχουν όντως τα περιθώρια, να παίζετε όλοι μαζί τις κουμπάρες σε βάρος των πλούσιων και όχι ημών, κάντε το· εσείς είσαστε κυβέρνηση.] Εγώ λέω, ότι με τέτοια μυαλά, είμαστε καταδικασμένοι.

Γιατί να δώσετε 13η σύνταξη στους συνταξιούχους κι όχι κάποια μεροκάματα στα παιδιά τους; Στα παιδιά τους δεν θα τα έδιναν κι αυτοί; Κι όσων από αυτούς καούν τα σπίτια τους φέτος, τι θα πρωτομαζέψουν με την 13η σύνταξη;

Τι συμφέρει την εθνική οικονομία; Να προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε σπίτια, καλλιέργειες, δάση, ή να φτιάχνουμε κομπόστ;

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συμβουλή προς ΣΥΡΙΖΑίους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator