Χρυστάλα Στεργιοπούλου: "Το αναπτυξιακό πλάνο των "συνΔΗΜΟΤΩΝ" προβλέπει άμεση επίλυση του προβλήματος στάθμευσης"

0



Ζω στο Κιάτο από τα 13 μου. Τέλειωσα το 1ο γυμνάσιο, έκανα τις πρώτες δύο τάξεις του ενιαίου λυκείου στο 2ο λύκειο και την τελευταία στο 1ο λύκειο. Σε όλα μου τα σχολικά χρόνια με θυμάμαι να πηγαινοέρχομαι στο σχολείο με το ποδήλατο ή με παρέες φίλων με τα πόδια.
Τα τελευταία χρόνια βλέπω όλο και λιγότερα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο με τα πόδια και σχεδόν κανένα με ποδήλατο. Ειδικότερα για τα παιδιά του δημοτικού, μιλάει χαρακτηριστικά η εικόνα με τα αυτοκίνητα και το μποτιλιάρισμα που επικρατεί κάθε πρωί έξω από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Με φίλες μαμάδες που έχω συζητήσει σχετικά, ο προβληματισμός τους αφορά την ασφάλεια του παιδιού στον δρόμο από το σπίτι μέχρι το σχολείο και το αντίστροφο.
Έχουν δίκιο δυστυχώς. Δρόμοι χωρίς ορατότητα για τους οδηγούς, αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε κάθε στενό, ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε πολλές περιπτώσεις ή στενά γεμάτα λακούβες όπου οι παρέες των παιδιών δεν χωράνε να περάσουν. Ώρα να αλλάξει αυτό. Το αναπτυξιακό πλάνο των "συνΔΗΜΟΤΩΝ" προβλέπει άμεση επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στην πόλη με την εφαρμογή ενός καινοτόμου προγράμματος στάθμευσης (σελ. 6), ανάπτυξη ποδηλατικού δικτύου (σελ. 21) καθώς και την παρέμβαση των πολιτών για επιδιορθώσεις που αφορούν πεζοδρόμια, δρόμους και φωτισμό, μέσα από το πλάνο "Δήμαρχος στο τετράγωνο" (σελ. 5). Είναι ώρα οι δρόμοι να γεμίσουν με παρέες παιδιών τα πρωινά και όχι με αγχωμένους οδηγούς/γονείς όπως συμβαίνει τώρα.

Χρυστάλα Στεργιοπούλου
Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " Χρυστάλα Στεργιοπούλου: "Το αναπτυξιακό πλάνο των "συνΔΗΜΟΤΩΝ" προβλέπει άμεση επίλυση του προβλήματος στάθμευσης""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator