Τολμάμε υπεύθυνα

0




Μια νέα εποχή αρχίζει όταν αυτό που έχει φθαρεί, αυτό που έχει σαπίσει, δώσει τη θέση του σε κάτι καινούριο και άφθαρτο.

Μπορεί όμως μια καθεστωτική νοοτροπία να μετατραπεί σε μοχλό δημιουργίας, να γίνει δύναμη προωθητική των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του Σικυώνιου πολίτη;

Μπορεί ο απερχόμενος Δήμαρχος, «ο Δήμαρχος των  μεγάλων έργων» με  την εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε πρόσφατα στον απολογισμό της 10ετίας  να χαράξει νέους δρόμους, να  δρομολογήσει μια νέα εποχή; Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του Κιατανιώτη, του Στυμφάλιου, του Φενεάτη; Όχι βέβαια!

Ο καθένας μας ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο και αυτή την ελπίδα θέλει να τη στηρίξει σε υγιείς δυνάμεις με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, σε ανθρώπους με γνώση και εμπειρία που πασχίζουν για το κοινό καλό  και δεν προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον και το ίδιον όφελος.

Ο πολίτης θέλει ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη βολή τους και την ηρεμία τους για να ασχοληθούν με τα καθημερινά προβλήματα δίνοντας άμεσες λύσεις και καταθέτοντας προτάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Θέλει ανθρώπους τολμηρούς που να αγαπάνε την ευθύνη.

Στο αίτημα όμως να φύγει ο νυν Δήμαρχος η λύση ΔΕΝ είναι να έρθει ο οποιοσδήποτε άλλος  αλλά να έρθει αυτός που θα τα αλλάξει όλα με νέα αρχή στα πάντα, μακριά από συστήματα και μηχανισμούς. Στόχος προσωπικός όπως και όλης της ομάδας του υποψήφιου Δήμαρχου Βαγγέλη Χουσελά είναι να ανταποκριθούμε σε αυτό το διάχυτο αίτημα για αλλαγή όχι μόνο Δήμαρχου, αλλά συνολικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων του Δήμου μας. Να ανταποκριθούμε στο διάχυτο αίτημα για βελτίωση της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας με συγκεκριμένες προτάσεις και νέες ιδέες. Σταχυολογώ ορισμένες από αυτές:

1.    ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Πόλη καθαρή παντού και πάντα!

Η πρότασή μας για τα απορρίμματα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση με υποχρεωτική ιεράρχηση: Πρόληψη  -  Μείωση  -  Επαναχρησιμοποίηση -  Ανακύκλωση  -  Κομποστοποίηση. Ο Δήμος διαχειρίζεται τα σκουπίδια που ο ίδιος παράγει και καρπώνεται τα έσοδα από την ανακύκλωση (πώληση ανακυκλωμένων υλικών) μέσω τοπικού προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Έτσι δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία ενός ΚΔΑΥ (Κέντρου Διαλογής Ανακυκλούμενων Υλικών). Μειώνουμε στο ελάχιστο τα δημοτικά τέλη και καθιερώνουμε 3 κάδους με έμφαση στην ανακύκλωση. Εκμεταλλευόμαστε τα οργανικά απορρίμματα για την παραγωγή κομπόστ που θα το παρέχουμε δωρεάν με προτεραιότητα  στους αγρότες ως εδαφοβελτιωτικό υλικό.

2.    ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Περιβάλλον και καταναλωτές οι μεγάλοι κερδισμένοι!

Προτείνουμε τη σύσταση και λειτουργία στο Δήμο μας Ενεργειακής Κοινότητας, για παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε τοπικό επίπεδο με πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη όπως:

-         Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου.

-         Καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

-         Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λογαριασμών ρεύματος.

Παράλληλα, μελετάμε την ανάπτυξη τοπικού δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Κιάτο με σημαντική μείωση έως και 40% του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

3.    ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Το Κιάτο γίνεται αθλούπολη!

Όλες οι υπάρχουσες βασικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας είναι έργο προηγούμενων δημοτικών αρχών και περασμένων δεκαετιών. Προωθούμε κατά προτεραιότητα κατασκευή σύγχρονου σταδίου, ποδοσφαιρικού γηπέδου, κλειστού κολυμβητηρίου, κλειστού γυμναστηρίου, γηπέδων τένις, ξυλορακέτας και beach volley στην παραλία.

4.    ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Πόλη να ζεις και να επισκέπτεσαι!

Με ειδικές μελέτες αναμορφώνουμε όλες τις εισόδους της πόλης, οδικές (δυτικά, ανατολικά και νότια) σιδηροδρομική και θαλάσσια, με παράλληλη πεζοδρόμηση όλου του ιστορικού εμπορικού κέντρου του Κιάτου για μια ποιοτική αναβάθμιση της αγοράς. Αντιστοίχως, αναβαθμίζουμε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο με δημιουργία πεζόδρομου από τον πευκιά του Κ. Διμηνιού έως τον ποταμό Σελίανδρο και το άνοιγμα παραλιακού δρόμου Σφαγεία – Νεράτζα. Στις παραποτάμιες περιοχές των ποταμών Ασωπού, Ελισσώνα, Κύριλλου, Σελίανδρου, Σοφαίνετου και Όλβιου που παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον - συγχρόνως με την αντιπλημμυρική μελέτη προστασίας του Δήμου - σχεδιάζουμε χώρους αναψυχής, περιπάτου και χαράσσουμε ποδηλατικές διαδρομές καθιστώντας αυτές τις περιοχές πόλους έλξης για ήπια τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη.

Και όλα αυτά με άμεση συμμετοχή του δημότη στις αποφάσεις αλλά και στον έλεγχο της δημοτικής αρχής δεσμευόμενοι ότι οποιαδήποτε ομόφωνη απόφαση των τοπικών συμβουλίων θα γίνεται δεκτή από το Δημοτικό συμβούλιο.

Επιλέγουμε ελεύθερα!   

Συμμετέχουμε,

ξαναγινόμαστε πολίτες!

Τολμάμε υπεύθυνα!

Παύλος Μπόκος 
Υποψήφιος με το Συνδυασμό Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ»
Συνταξιούχος φιλόλογος, πρώην Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κιάτου
Δημοσίευση: Μαΐου 22, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τολμάμε υπεύθυνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator